El camp català se sumarà dimarts a la protesta amb talls de carreteres

El Ministeri d’Agricultura convoca per demà una reunió amb els sindicats majoritaris davant les mobilitzacions de les pròximes setmanes

Els aliments no paren de pujar i els preus que es paguen al productor estan per sota dels costos 

El camp català se sumarà dimarts a la protesta amb talls de carreteres

MARÍA JESÚS IBÁÑEZ

1
Es llegeix en minuts
María Jesús Ibáñez
María Jesús Ibáñez

Periodista

ver +

Diverses organitzacions agràries preveuen realitzar talls en les principals carretera de Catalunya dimarts, 6 de febrer, en una acció que es realitzarà simultàniament en diversos punts de la xarxa viària. Així, el sector se suma a altres mobilitzacions europees com les de França, Alemanya, Romania i Polònia i s’avança a les protestes que estan previstes per a mitjans de mes en altres llocs d’Espanya.

Els agricultors van acordar ahir en una assemblea a Fondarella (Pla d’Urgell) «parar el país» amb talls en autopistes, autovies i accessos a les capitals de província perquè la gent visualitzi «un problema no només europeu, sinó també governamental», van indicar fonts del sector.

Ferotge competència

Protesten perquè, mentre als supermercats els aliments no han parat de pujar, els preus que es paguen al productor agrícola i ramader estan encara per sota dels costos de producció i denuncien la ferotge competència que suposen les importacions de tercers països, on les normes mediambientals i de qualitat són més laxes que a Espanya. La gota que ha fet vessaar la seva paciència, diuen, ha sigut l’increment de la normativa burocràtica, que és molt «extensa» i complicada.

Notícies relacionades

Per a súmmum, veuen que la sequera resta rendibilitat a les petites empreses agràries, que, si continuen així, hauran de tancar o acomiadar treballadors. El sector també denuncia «desídia» de l’Estat i la Generalitat i considera un «despropòsit» el fet de «no voler negociar» els salaris dels jornalers de la campanya vinent o una pujada d’impostos «que haurien d’estar bonificats».

També els agricultors de Tarragona han decidit en una assemblea afegir-se als talls de carretera de dimarts vinent, que seran a l’altura de Montblanc i Amposta.