Pujada addicional del 0,5% per als funcionaris

Pujada addicional del 0,5% per als funcionaris
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El salari de tres milions d’empleats públics pujarà un 0,5% addicional amb efecte retroactiu a l’1 de gener del 2023. Fa any i mig el Govern va pactar amb els sindicats un pla d’increments retributius associat a una sèrie de variables. Una era la inflació, que si superava determinat nivell el 2023 implicaria un augment de 0,5 punts. I l’altra era el PIB, que de la mateixa manera si pujava per sobre d’un determinat ritme també obligaria l’Executiu a donar un altre 0,5% als seus empleats. I ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE) va publicar les dades del PIB del 2023, que confirmen l’esmentat increment.

Notícies relacionades

L’economia va complir les expectatives que es van marcar l’octubre del 2022 el Govern i dos dels tres sindicats més representatius en la funció pública, i els funcionaris se’n beneficiaran. L’acord contemplava que les nòmines pujarien una mica més si l’economia creixia com a mínim al mateix nivell que havia pronosticat el Govern en els seus comptes públics i l’INE confirma que així ha sigut.

Finalment, complertes totes les variables, el salari dels empleats públics haurà pujat un 3,5% el 2023; al mateix nivell que l’IPC mitjà del 2023 o que el salari mitjà pactat en convenis col·lectius al sector privat, tot i que i sensiblement per sota que les pensions, que es van revaloritzar un 8,5% a causa de la forta inflació de l’any precedent.

Temes:

Govern IPC