Immobiliària

La justícia de Hong Kong ordena la liquidació d’Evergrande

La justícia de Hong Kong ordena la liquidació d’Evergrande
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La justícia de Hong Kong va ordenar ahir la liquidació de l’endeutat gegant immobiliari xinès Evergrande al fallar a favor dels seus creditors després de més d’any i mig d’ajornaments mentre la companyia mirava d’acordar un pla de reestructuració per al seu deute extraterritorial (offshore). Segons el diari local South China Morning Post, Evergrande, amb un passiu pròxim a uns 330.000 milions de dòlars, encara pot recórrer la decisió judicial. "La vista ha durat un any i mig i la companyia encara no ha aconseguit presentar una proposta concreta de reestructuració. Crec que és hora que el tribunal digui que ja n’hi ha prou", va indicar Chan.

Segons les normatives sobre liquidació de Hong Kong, els liquidadors provisionals prendran ara el control de la direcció de la companyia i en gestionaran els assumptes, cosa que inclou les negociacions amb creditors sobre la reestructuració del deute i el control dels actius i els seus llibres i registres comptables. Després de conèixer-se la notícia, les accions d’Evergrande a la borsa de Hong Kong es desplomaven més d’un 20%, mentre que les de la seva filial dedicada a vehicles elèctrics, cotitzades en aquest mateix parquet, perdien més d’un 18%.

Impagament de 110 milions

Notícies relacionades

La premsa internacional havia apuntat que l’últimes rondes de negociacions d’Evergrande amb els seus principals creditors havien finalitzat en ruptura i que, en conseqüència, aquests havien decidit recolzar la petició de liquidació presentada a mitjans del 2022 per un inversor local per l’impagament d’uns 110 milions de dòlars en concepte de recompra d’accions.

L’any passat, Evergrande va assegurar, citant una anàlisi de Deloitte, que la taxa de recuperació per als inversors en cas d’una liquidació rondaria un 3,4%. A més, alguns analistes van plantejar el dubte de si una hipotètica liquidació ordenada per la justícia de Hong Kong seria reconeguda a la Xina continental, on el grup té la majoria dels seus actius.

Temes:

Xina Hong Kong