Crisi borsària

Grifols demanda el fons que la va enfonsar a la borsa

La farmacèutica acusa Gotham City de libel i manipulació del mercat

Grifols demanda el fons que la va enfonsar a la borsa

Celia López

2
Es llegeix en minuts
Celia López

Grifols va iniciar accions legals contra Gotham City als Estats Units, segons va informar la companyia en un fet rellevant remès a la CNMV ahir després del tancament del mercat. La farmacèutica va al·legar que el fons es va beneficiar de la seva posició en curt a la companyia al distribuir un informe amb falsedats sobre la comptabilitat, les comunicacions i les finances del grup català.

Algunes fonts indiquen que el fons va arribar a embutxacar-se fins a 20 milions d’euros amb l’operació. Per aquest motiu, el gegant dels hemoderivats exigeix al director i fundador del fons, Daniel Yu, General Industrial Partners, Cyrus de Weck i les seves participades, "rescabalar dels danys financers i reputacionals" la companyia i les seves parts interessades stakeholders pels informes que han posat en dubte la seva solvència i comptabilitat.

Grifols va contractar fa una setmana el bufet nord-americà Proskauer per emprendre accions legals contra Gotham City als EUA, el fons que el va acusar a principis de gener de falsificar els seus comptes i que va provocar una caiguda de fins al 40% de les accions de l’empresa. Ara el grup farmacèutic demanda el fons per "libel i manipulació del mercat", així com els seus màxims directius, Daniel Yu i Cyrus de Weck. També General Industrial Partners, el fons de capital risc des del qual operen.

Mesures cautelars

Notícies relacionades

L’empresa es va deixar fins al 32% del seu valor en borsa després de les acusacions de manipulació dels comptes i per això sol·licita al Tribunal dels EUA del Districte Sud de Nova York que els acusats li paguin per "rescabalar dels danys financers i reputacionals causats la companyia i les seves parts", assenyala el fet rellevant remès a la CNVM. Grifols vol, a més, mesures cautelars perquè els demandats es retractin i no persisteixin en les seves actuacions.

Grifols sol·licita també davant el tribunal novaiorquès que els demandats siguin considerats "plenament responsables" pel "comportament il·lícit" al·legat en la demanda. Grifols va tancar ahir amb una pujada de l’1,7%, fins a 9,560 euros, de manera que va acumular una pujada setmanal del 14,24%. Malgrat la recuperació de les accions de Grifols, la seva cotització es troba encara un 30% per sota dels nivells previs a l’esclat de la crisi per l’informe de la firma baixista Gotham City Research i pel qual s’acusava la companyia de maquillar els seus comptes.

Temes:

Grifols