Finançament de projectes

Foment insta el Govern a recórrer al fons de resiliència autonòmica

La patronal catalana i la Cambra de Contractistes estimen que es podrien captar 5.500 milions per a infraestructures

Una imatge de la seu central del Banc Central Europeu, a Frankfurt.

Una imatge de la seu central del Banc Central Europeu, a Frankfurt. / ARXIU / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Foment del Treball i la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC) insten el Govern a recórrer al Fons de Resiliència Autonòmica per reduir el dèficit inversor en les infraestructures catalanes. Les dues entitats xifren en 5.500 milions d’euros el volum de recursos que es podrien captar per aquesta via.

Totes dues organitzacions recorden, en un comunicat, que un decret llei aprovat recentment autoritza l’Administració central a poder fer aportacions de cara a la creació i el finançament del Fons de Resiliència Autonòmica, que serà gestionat pel Banc Europeu d’Inversions (BEI), amb un import màxim de 19.500 milions d’euros.

"Aquesta via de finançament sembla molt interessant per impulsar projectes que necessiten inversions importants i decidides. Entenem que pot ser una via de futur per donar peu a grans projectes, i amb la col·laboració publicoprivada com a necessària fórmula d’actuació", van destacar.

Moure fitxa

Notícies relacionades

Així, Foment i la Cambra de Contractistes van demanar a la Generalitat "que mogui fitxa". "Res impedeix a l’Administració de l’Estat i a la Generalitat recórrer a aquesta via de finançament per executar projectes de transport públic a Catalunya", van recalcar.

Així mateix, reclamen al ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, que "prioritzi" aquesta fórmula en la seva relació amb el BEI i la seva presidenta, l’exministra Nadia Calviño.