Puente aposta per ampliar la pista del Prat més pròxima al mar

"Tenim una posició, però no governem a Catalunya", indica el ministre de Transports, que assumeix que caldrà dialogar

Puente aposta per ampliar la pista del Prat més pròxima al mar

ALBERTO ORTEGA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

Sis dies després que la Generalitat i l’Estat constituïssin la comissió tècnica de cara a abordar l’ampliació del Prat, la compareixença ahir al Congrés del ministre de Transports, Óscar Puente, va servir per conèixer quin és el punt de partida del Govern espanyol: allargar la pista més pròxima al mar.

Notícies relacionades

"La nostra postura sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona és clara: es necessita incrementar la capacitat operativa perquè és candidat a convertir-se en un hub intercontinental, així que o es varia l’operativa de les pistes causant molèsties als veïns o s’amplia una de les pistes, la més pròxima al mar per no generar mal als veïns i amb màxim respecte mediambiental", va explicar. No obstant, el titular ministerial, en resposta a les crítiques de la diputada de Vox Carina Mejías (que havia assegurat que el Govern d’ERC "no sap gestionar res"), va advertir: "Nosaltres tenim una posició, però no governem a Catalunya. He de respectar, m’agradi o no, sàpiguen o no gestionar, siguin el Govern de Castella i Lleó o el de Catalunya, perquè representen els ciutadans. Cal dialogar per trobar una solució i intentarem que es prengui la decisió més justa", va avançar.

El diputat de Junts Isidre Gavín va demanar a Puente que es decideixin a actuar: "No podem permetre que la recerca d’un consens paralitzi aquesta ampliació". En canvi, la representant d’ERC, Inés Granollers, va reclamar el contrari: que es busqui el consens.