Minoritaris de Grifols volen que la CNMV publiqui la investigació

Minoritaris de Grifols volen que la CNMV publiqui la investigació

EFE

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Lozano

Accionistes minoritaris de Grifols van remetre un escrit a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per reclamar tota la informació disponible sobre la companyia: "Hi ha d’haver informació per a tots els accionistes", van explicar. Com va publicar EL PERIÓDICO, la CNMV va enviar un escrit a la farmacèutica en què la instava a clarificar qui forma part de Scranton, una empresa establerta als Països Baixos i vinculada a Grifols.

Els minoritaris de Grifols reclamen a la CNMV tenir accés a l’expedient o que es facin públiques les investigacions perquè "la CNMV ha de vetllar per la transparència. Si no ho fan, hi haurà uns accionistes majoritaris amb més informació perquè una de les societats implicades (Scranton) és opaca a Espanya".

Notícies relacionades

Tant bufets dels EUA com alguns d’Espanya es plantegen demandar els administradors de la companyia representant accionistes minoritaris. La idea d’aquests és utilitzar les lleis de societats de capital per emprendre una acció social de responsabilitat. Els bufets nord-americans (Grifols cotitza als EUA a través de ADRs) demandaran la farmacèutica catalana basant-se, segons assenyalen, en què va traslladar "informació falsa" al mercat. Aquests despatxos han posat formularis a disposició dels inversors que vulguin emprendre accions legals contra la farmacèutica i també demanen col·laboració per recopilar la informació que pugui ajudar a demostrar que s’han infringit les lleis nord-americanes del mercat de valors.

Els accionistes minoritaris a Espanya, que també valoren l’opció d’afegir-se a la demanda, l’encaminarien per la via civil amb l’objectiu de reclamar indemnitzacions. "Els perjudicis es causen a l’empresa", expliquen fonts consultades, "i es reclama als administradors que paguin a la societat, una cosa que acaba beneficiant l’accionista".