Informe

El Consell d’Infraestructures exigeix canvis en la contractació pública

El grup d’experts reclama que les administracions es fixin en la qualitat i no només en el preu de les ofertes presentades

El Consell d’Infraestructures exigeix canvis en la contractació pública

gisela macedO meritxell m. pauné

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Consell d’Infraestructures de Catalunya reclama que les administracions públiques no només es fixin en el criteri econòmic per licitar les obres. L’organisme independent va exposar ahir un nou informe sobre contractació (l’anterior és del 2017), el quart, en el qual reitera la necessitat que aquesta es regeixi per la "qualitat" i no únicament pel preu de les ofertes presentades.

Notícies relacionades

"Els conflictes com el d’Ucraïna o Gaza ens suposen una revolució en els preus per l’increment dels costos dels materials i això comporta que les administracions quedin molt afectades", va dir ahir el president de l’entitat, Joaquim Llansó. "Això provoca licitacions desertes i paralització dels treballs, amb la pèrdua de temps que comporta", va lamentar. A Catalunya, en els últims tres anys, 1.066 obres han quedat desertes, tant grans com petites, va prosseguir. Quan passa això, s’ha de reiniciar tot el procés. Va recordar igualment que hi ha una llei que permet una actualització dels preus, una revisió que permetria més celeritat en l’execució, però que no s’està aplicant abans de llançar la licitació, cosa que complica la situació. "Cal fer un canvi radical i hi ha eines que ja ho permeten, només cal aplicar-les", va remarcar el president de l’organisme.

El vicepresident del Consell d’Infraestructures, Juan Manuel Manrique, va advertir que "el més important" és que es puguin executar les obres, tant en temps com en qualitat.

Temes:

Gaza