Multa per a les firmes que gestionen els amarratges al port de BCN

La CNMC imposa una sanció de 80.000 euros per no presentar en termini els papers que permeten verificar que no han apujat els preus

Multa per a les firmes que gestionen els amarratges al port de BCN
1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 80.000 euros les empreses Cemesa Amarres Barcelona i Mooring & Port Services per presentar amb retard la informació que permet a l’organisme verificar el seu compromís de no empitjorar les condicions comercials i no incrementar els preus dels serveis d’amarratge i desamarratge. Tots dos són part dels requisits que les companyies ara sancionades es van comprometre a complir quan el 2021 van crear Amarres de Barcelona SL, actualment l’única empresa d’amarratges que hi ha al port de la capital catalana.

Els compromisos adoptats per Cemesa i Mooring al posar en marxa la nova firma preveien que en els primers 15 dies de cada any les companyies estaven obligades a enviar un informe anual amb els preus dels serveis i les còpies confidencials dels contractes renovats el 2022. No obstant, ho van fer amb més d’un mes de retard. Aquesta verificació és essencial perquè la CNMC comprovi i vigili l’efectivitat del compromís.

Notícies relacionades

Incomplir els compromisos d’una operació de concentració, d’acord amb la llei de defensa de la competència, suposa una infracció molt greu, per la qual cosa la CNMC ha imposat una multa total de 80.000 euros a les dues companyies.

La resolució no és encara ferma i les dues empreses podran interposar en contra seu un recurs contenciós administratiu davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos.