Apunt

Grifols aconsegueix vendre el 20% del seu negoci xinès abans d’acabar l’any

La multinacional xinesa Haier pagarà 1.600 milions al grup català, que conservarà un 6,58% en Shangai RAAS

Grifols aconsegueix vendre el 20% del seu negoci xinès abans d’acabar l’any
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Compromís complert. Grifols ha tancat un acord amb Haier Group Corporation per a la venda d’una participació accionarial del 20% en el seu negoci xinès, Shangai RAAS (SRAAS), per 1.800 milions de dòlars dels EUA (uns 1.600 milions d’euros). La companyia conservarà una participació en SRAAS del 6,58%.

Aquesta operació era un compromís de la companyia per aconseguir reduir el seu deute, que supera els 9.000 milions d’euros. Després de trencar negociacions amb alguns dels interessats, ha aconseguit tancar un acord amb Haier, una de les grans multinacionals xineses. Inicialment el comprador havia de ser China Resources, amb la qual es van estancar les negociacions. Després es va apostar per l’empresa pública China Merchants, però tampoc es va aconseguir. Grifols va reafirmar en la seva junta d’accionistes l’estratègia seguida en els últims mesos de reducció de deute i desinversions.

Notícies relacionades

Col·laboració estratègica

El preu de venda per acció és de 9,405 RMB, la divisa xinesa, que representa una prima del 14,96% sobre el preu mitjà ponderat per volum de les accions de SRAAS durant els 20 dies de cotització anteriors, que és de 8,181 RMB. Els actuals acords de col·laboració estratègica comercial entre Grifols i SRAAS continuen vigents, segons ha comunicat la multinacional catalana d’hemoderivats. Les parts han acordat que Grifols mantingui un membre en el consell d’administració de SRAAS.