Hotusa tanca amb el 23% més de facturació i 17 nous hotels

La cadena presidida per Amancio López Seijas gestiona més de 250 establiments hotelers repartits en 20 països

1
Es llegeix en minuts
agustí sala

Hotusa, la cadena presidida per Amancio López Seijas, tancarà el 2023 amb un augment de la facturació del 23% i la gestió de 17 nous hotels. "El nostre objectiu és incorporar al voltant d’uns 20 establiments a l’any", va explicar López Seijas en una trobada amb periodistes juntament amb la seva filla Marina López, directora corporativa del grup. La companyia, que gestiona més de 250 hotels a 20 països, afronta el pròxim exercici amb optimisme i amb la intenció de continuar creixent sobretot a Europa i Llatinoamèrica, tot i que no descarta fer-ho a Àsia o Àfrica.

Notícies relacionades

López Seijas, que continua considerant que Barcelona és una marca potent, destaca l’auge que estan tenint ciutats com Madrid, València, Màlaga i Porto (Portugal). De tota maner, afirma que amb la capital espanyola "no hi ha competència" respecte a Barcelona, ja que les dues ciutats, ben connectades, representen un mateix destí per a molts visitants estrangers, de manera que es complementen.

L’empresari hoteler també ha defensat l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, connectat amb Europa, però que ha de potenciar, segons el seu parer, les connexions intercontinentals: "No hi ha més remei, però existeix el perill que arribem tard". Va valorar els beneficis que la Copa Amèrica suposa per a la ciutat i va assegurar que Barcelona havia perdut aquesta competició, però, "gràcies a la imatge d’unitat, de la col·laboració publicoprivada, la tenim, és el més important", un model, diu, que s’ha de potenciar.