Vuit jornades d’aturada en la gestió d’equipatges d’Iberia per Nadal

UGT i CCOO reclamen a la companyia que presti el servei a terra als aeroports on va perdre el concurs d’Aena

Vuit jornades d’aturada en la gestió d’equipatges d’Iberia per Nadal
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els sindicats UGT i CCOO han convocat vuit jornades de vaga del servei de gestió d’equipatges d’Iberia, en ple Nadal, en protesta perquè la companyia, diuen, no accepta la creació del servei d’"autohandling" (servei a terra prestat per la mateixa companyia) en aquells aeroports on va perdre el concurs convocat per Aena. Fonts sindicals van dir ahir que les aturades es faran els dies 29,30 i 31 de desembre i 1, 4, 5, 6 i 7 de gener, coincidint amb les dates crítiques que van de cap d’any a Reis.

Iberia ha mostrat la seva "enorme decepció" davant la "irresponsable" convocatòria de vaga, "en plena negociació d’una solució viable per al "handling". L’aerolínia constata la dificultat de realitzar autohanding, ja que suposaria un greu perjudici per a la competitivitat de la companyia i de totes les aerolínies d’IAG, amb el consegüent impacte econòmic, i amb la condemna insalvable a mitjà termini d’aquest negoci. Els sindicats consideren que l’empresa pot assumir aquest servei amb garanties. En el cas d’un autohandling i subrogació parcial del servei, l’empresa reconeix que es mantindrien en el grup les persones amb més antiguitat i, per tant, les de salaris més alts.

Preus més competitius

Notícies relacionades

Això significaria que els operadors adjudicataris del concurs comptarien amb el personal de menys cost salarial, per la qual cosa podrien oferir uns preus molt més competitius que els que es poden aconseguir mitjançant l’autohandling, de manera que es crearia una bretxa de competitivitat entre les principals aerolínies espanyoles (Iberia, Iberia Express, Vueling) i els operadors internacionals que contractessin amb els nous operadors guanyadors del concurs.

Per la direcció d’Iberia, la vaga convocada pels sindicats per Nadal "danya irreparablement el dret a les vacances i a la reunificació de famílies i amics en dates tan assenyalades i ho fa, en aquest cas, de manera irresponsable i mancada de sentit". Iberia ha emprès accions judicials per sol·licitar l’anul·lació del concurs d’Aena, i, paral·lelament, l’empresa assegura que ha estat treballant per trobar una solució viable que permeti resoldre les inquietuds dels treballadors.

Temes:

Iberia