Calviño cita la banca el dia 18 per ampliar les ajudes a hipotecats

La vicepresidenta econòmica planteja apujar la renda conjunta anual màxima de les famílies que es poden beneficiar del pla

Calviño cita la banca el dia 18 per ampliar les ajudes a hipotecats
1
Es llegeix en minuts
PABLO ALLENDESALAZAR

L’esperada reunió entre el Govern central i els bancs ja té data prevista. La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha convocat les tres patronals bancàries, és a dir, AEB, CECA i Unacc, el 18 de desembre per tractar l’ampliació del pla d’ajuda a hipotecats. Les xifres de sol·licituds i concessió de les mesures d’alleujament hipotecari estan sent molt inferiors a les previstes, per la qual cosa el president del Govern central, Pedro Sánchez, i Calviño van anunciar en la campanya electoral del mes de juliol una extensió de l’abast del pla. A aquesta ampliació s’hi oposen el Banc d’Espanya i les associacions bancàries, mentre que l’associació de consumidors Asufin la recolza.

Notícies relacionades

Més llars

La iniciativa estrella que la vicepresidenta pretén tirar endavant és elevar la renda conjunta anual màxima de les famílies que es poden beneficiar del Codi de Bones Pràctiques per a l’alleujament hipotecari de llars de classe mitjana. D’aquesta manera, passaria dels actuals 29.400 euros a la renda mitjana (37.800 euros). L’ampliació del barem permetria que més llars es beneficiïn de les mesures d’alleujament, com ampliar en set anys el termini de venciment de la hipoteca o congelar la quota durant 12 mesos. La vicepresidenta també preveu estendre en el temps la supressió de les comissions per amortització anticipada del crèdit i pel canvi d’hipoteca de tipus variable a fix, previstes inicialment només per al 2023.