Previsió social

El Sabadell i els economistes llancen un pla de pensions per a autònoms

El Sabadell i els economistes llancen un pla de pensions per a autònoms
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Consell General d’Economistes d’Espanya (CGE) s’ha convertit en promotor d’un pla de pensions per a autònoms que gestionarà Banc Sabadell. Les dues entitats han firmat avui l’acord per llançar aquest producte de previsió social complementària. Els beneficiaris d’aquest producte han d’exercir una activitat com a autònoms sense necessitat de ser economistes.

Aquest pla de pensions serà gestionat per BanSabadell Pensions i té per objectiu «que totes les persones que desenvolupen una activitat per compte propi –encara que no siguin economistes– puguin estalviar a través d’aquest producte per a la jubilació i accedir a noves deduccions fiscals», segons expliquen les dues entitats.

En la firma del conveni hi han participat el president del Consell General d’Economistes d’Espanya, (CGE), Valentí Pich; el director general de BanSabadell Pensions, Bernardino Gómez, i la directora de Sabadell Professional, Rosario Fernández.

Durant l’acte, el president del CGE, Valentí Pich, ha manifestat que «a l’haver-se vist reduïts els incentius dels plans de pensions individuals, els d’ocupació són una oportunitat». És per això que el Consell, després que la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social confirmés que organitzacions com el CGE podien ser promotors de plans de pensions d’ocupació simplificats, va agilitzar les negociacions amb Banc Sabadell, ha afirmat. 

Per la seva banda, el director general de BanSabadell Pensions, Bernardino Gómez, ha manifestat que amb aquest acord «s’obre una nova oportunitat perquè els treballadors per compte propi puguin estalviar per a la seva jubilació, a través d’un producte especialitzat que neix com a complement del sistema públic de pensions, amb menys comissions que els plans individuals i que pretén ajudar tots els autònoms a treure la màxima rendibilitat als seus ingressos». Així mateix, la directora de Sabadell Professional, Rosario Fernández, ha remarcat que aquest pacte suposa «una aliança estratègica».

Notícies relacionades

El nou pla de pensions d’ocupació per a autònoms no té requisit d’aportació mínima i permet deduir-se fins a un màxim de 5.750 euros a l’any, amb un límit de 4.250 euros en plans d’ocupació i de 1.500 euros en plans individuals, tal com està estipulat en la nova llei reguladora de fons de pensions d’ocupació. L’estalvi fiscal anual pot ser de fins al 47%.

Les aportacions es poden fer de manera periòdica o d’una sola vegada. El pla es gestionarà mitjançant l’estratègia de cicle de vida, que és aquella en què cada partícip tindrà una inversió personalitzada per l’edat i adaptada al seu horitzó de jubilació.

Temes:

Banc Sabadell