Corredor Mediterrani

El moviment #QuieroCorredor reuneix 1.800 empresaris a Madrid sota el lema ‘Ens hi juguem el futur’

Només els presidents de la Comunitat Valenciana i Múrcia, Carlos Mazón i Fernando López Miras, tenen previst a la seva agenda assistir a l’acte que se celebra a Ifema

El moviment #QuieroCorredor reuneix 1.800 empresaris a Madrid sota el lema ‘Ens hi juguem el futur’

FERNANDO BUSTAMANTE

3
Es llegeix en minuts

El moviment #QuieroCorredor, impulsat per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), reuneix aquest dijous 1.800 empresaris i representants de la societat civil a partir de les les 12 hores al Palau Municipal de Congressos (Ifema) de Madrid, cosa que suposa que ha completat l’aforament disponible, segons fonts de l’organització. L’AVE celebra el 7è acte empresarial pel Corredor Mediterrani i la segona revisió semestral del 2023, sota el lema ‘Ens hi juguem el futur’, que persegueix «posar en escena la importància i la necessitat d’acabar la infraestructura».

L’acte començarà amb el discurs d’obertura per part del president de l’AVE i Boluda Corporación Marítima, Vicente Boluda, després del qual José Blanco (exministre de Foment i CEO d’Acento) i Pierre Giacometti (cofundador de No Com i exassessor de Nicolas Sarkozy) protagonitzaran una taula de debat que permetrà als assistents conèixer la situació actual des d’una perspectiva europea, segons fonts de l’organització.

A aquesta anàlisi hi seguirà una taula empresarial formada per Carlos Bertomeu (president d’Iryo i Air Nostrum), Raül Blanco (president de Renfe), Javier Rivera (CFO de PowerCo Spain) i Hélène Valenzuela (directora general d’Ouigo España), en la qual es debatrà sobre la importància que aquesta infraestructura estigui finalitzada en els terminis establerts tant per a mercaderies com per a passatgers.

Durant l’acte, «a més de presentar els avanços (o retards) en l’execució de les obres del Corredor Mediterrani» amb la segona revisió semestral del 2023, s’identificaran les actuacions i compromisos del Govern central perquè el Corredor Mediterrani estigui acabat. Per a això, es comptarà amb la presència de David Lucas, secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ja que «un dels objectius clau del moviment #Quierocorredor és fer que els representants públics del nostre país es comprometin amb la infraestructura perquè sigui una realitat al més aviat possible», segons fonts de l’AVE. Inicialment hi estava prevista la presència de la ministra de Transport, Raquel Sánchez, tot i que la coincidència de l’esdeveniment de l’AVE amb la investidura de Pedro Sánchez li ha impedit assistir a l’acte, al qual no ha faltat des que va arribar al departament. Dels presidents autonòmics, només el president de la Generalitat Valenciana Carlos Mazóni el de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, incloïen ahir en les seves previsions l’assistència a l’acte #QuieroCorredor a Madrid.

L’última intervenció de l’acte anirà de la mà de Marian Rojas, que, com a psiquiatra, analitzarà el paper de la societat civil en aquest procés de reivindicació i el comportament col·lectiu davant aquest tipus de problemàtiques.

Representació del món empresarial i la societat civil

Representació del món empresarial i la societat civilDes de l’organització assenyalen que «entre els 1.800 assistents destaca una àmplia representació empresarial de les 17 comunitats autònomes, entre els quals es troben els principals representants de les patronals nacionals i autonòmiques, així com la junta directiva i una gran majoria dels associats de l’AVE, i representants de l’àmbit social, esportiu i institucional del nostre país».

Completar l’Espanya radial amb la circular

Notícies relacionades

I afegeixen que «un dels principals objectius que es persegueix amb el moviment #QuieroCorredor és treballar perquè, a les infraestructures en general i a les ferroviàries en particular, es completi l’actual Espanya radial amb una circular, que connecti millor els territoris i faci més competitiu i pròsper el nostre país».

I reivindiquen que «apostar pel Corredor Mediterrani és apostar pel conjunt del país, i connectar territoris contribueix a la nostra vertebració». Des del 2016, l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) impulsa el canal de comunicació www.elcorredormediterraneo.com per informar de l’estat de tots els trams que conformen el Corredor Mediterrani, així com de «tots els avanços que es van produint a fi de sensibilitzar la ciutadania i que tot el país estigui implícit en el reclam de tan necessària infraestructura».