Sanitat pública

Avís de la Seguretat Social als pares amb fills menors de 26 anys: situació a tenir en compte

Aquesta és l’ajuda de 115 euros al mes que ja pots sol·licitar a la Seguretat Social

Aquesta és la carta que milions d’espanyols rebran de la Seguretat Social | Vídeo

Nou avís de la Seguretat Social als pensionistes: no saben que poden incloure aquest extra

Avís de la Seguretat Social als pares amb fills menors de 26 anys: situació a tenir en compte
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis sanitaris públics són un dels drets compresos dins de la Seguretat Social, tot i que hi poden haver casos excepcionals que donin peu a possibles confusions. Per aquesta raó, des del perfil oficial d’Atenció a la Ciutadania del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions han llançat un missatge dirigit a tots aquells pares de persones menors de 26 anys que, després que els seus fills hagin obtingut una alta individual per als serveis sanitaris en la seva respectiva feina, volen tornar a emmarcar-se dins de l’alta conjunta una vegada deixen de treballar i tornen a estar a càrrec dels seus progenitors.

«El meu fill menor de 26 anys va deixar de ser beneficiari de la meva Seguretat Social a l’iniciar una feina, però ja no treballa».

Si continua convivint amb tu i a càrrec teu pot tornar a tenir dret a l’assistència sanitària com a beneficiari teu», han escrit en un tuit on també responen a altres dubtes dels usuaris.

Guia per a nous beneficiaris

En realitat, la Seguretat Social sempre garanteix el dret a beneficiar-se dels serveis públics de Sanitat per als espanyols. L’única diferència que es presenta en uns casos i d’altres és si el fill apareix com a beneficiari o titular, és a dir, si està integrat dins d’una alta conjunta o aquesta és individual.

Notícies relacionades

En cas de deixar de treballar després d’haver-se ‘independitzat’ d’aquesta modalitat familiar, les persones menors de 26 anys que tornin a estar a càrrec dels seus pares poden sol·licitar tornar a ser beneficiaris seus mitjançant una sèrie de tràmits. Tal com apareix especificat a la guia que comparteix el perfil de Twitter en qüestió en una de les seves respostes, aquest procés pot portar-se a terme tant presencialment com telemàticament.

Per als usuaris que vulguin enviar la seva sol·licitud des de casa, només han d’accedir a la pestanya ‘La teva Seguretat Social’ de la seu electrònica del sistema esmentat. Una vegada allà, s’han d’identificar per mitjà d’un certificat digital, Cl@ve Pin o DNI electrònic i, a continuació, clicar sobre l’opció ‘Tornar a incloure un beneficiari anterior’. Així mateix, es pot comprovar l’estat en el qual es troba la persona sol·licitadora a través de l’eina ‘Assistència Sanitària Pública: comprovació del dret