Cotxes, sòlids a granel i passatgers aguanten el tràfic del Port de Barcelona fins al setembre

Port de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El tràfic de cotxes, sòlids a granel i passatgers ha sigut l’excepció positiva en els primers nou mesos de l’any del Port de Barcelona. Segons les dades fetes públiques aquest dimarts, la desacceleració dels intercanvis comercials arreu del món està impactant en el tràfic de contenidors i en el tràfic total.

Els sòlids a granel han sumat 3,64 milions de tones, amb un increment de l’11,8% respecte al mateix període de l’any anterior, gràcies als resultats positius dels cereals i farines (56,6%), el ciment i clínquer (43,1%), la sal comuna (10,8%) i la fava de soja (6%). Els resultats negatius que mostren tots els hidrocarburs són la causa del descens experimentat pels líquids a granel (-15,7%), malgrat el bon comportament dels productes químics, que creixen un 26,1%.

Importació, exportació i cabotatge

Els vehicles nous, amb 591.042 unitats durant els primers nou mesos de l’any (56%), continuen creixent amb força tant en el segment d’importació i exportació com en el cabotatge.

Notícies relacionades

El tràfic de passatgers, que ha sumat 4,41 milions (37,1%), també mostra creixements notables. Els passatgers de ferri (1,46 milions) s’han incrementat en un 9%, i destaquen els creixements del 28,2% amb Itàlia i del 49% amb el nord de l’Àfrica. Els creuers han tingut un tràfic de 2,6 milions de passatgers.

Els tràfics amb les principals destinacions del Port de Barcelona reflecteixen la inestabilitat de l’economia mundial: el tràfic de contenidors plens d’exportació s’ha reduït en un 11,4%, i els d’importació ho han fet en un 3,3%. Un mes més, els tràfics amb la Xina –el primer mercat del port– retrocedeixen (-9,4%).