Salaris

¿Quant cobra un Mosso d’Esquadra a Catalunya?

Hi ha diferències de sous entre tots els cossos policials

¿Quant cobra un Mosso d’Esquadra a Catalunya?
1
Es llegeix en minuts

Hi ha diferències entre tots els cossos policials. Per exemple, no exerciran les mateixes funcions els agents de la Policia Nacional o Local que els Mossos d’Esquadra, cos autonòmic de Catalunya. Així mateix, tampoc poden tenir el mateix salari, i els Mossos d’Esquadra són un dels cossos policials que més diners guanyen.

Sou base i complements

Com a la resta de llocs de l’Administració, el salari d’un mosso varia en funció de l’antiguitat, el destí o la categoria.

Així, les retribucions bàsiques del personal són el sou base, la quantitat addicional per cada grup de tres anys treballats i les pagues extraordinàries.

Mentre que les retribucions complementàries es comprenen del complement de destí (de 340,70 a 1.081,99 euros), el complement específic –dificultat, responsabilitat, dedicació, perillositat o mobilitat–, el complement de productivitat, els serveis extraordinaris i les indemnitzacions per raó del servei.

¿Quant cobra un mosso?

Notícies relacionades

Segons la Taula Salarial dels Mossos d’Esquadra 2022 de la Generalitat de Catalunyaun agent ras cobra 38.019,80 euros bruts a l’any mentre el número u del cos (el Major B) pot arribar a cobrar 94.003,86 euros a l’any. Per tant, això suposaria cobrar mensualment prop de 6.782,32 euros.

També els agents en pràctiques cobren 35.732,62 euros a l’any i els aspirants a mosso perceben un salari d’11.040,40 euros a l’any.