Salaris

¿Quant cobra un professor d’universitat?

¿Quant cobra un professor d’universitat?

Europa Press / Álex Zea

1
Es llegeix en minuts

Malgrat que els professors i mestres són els pilars del sistema educatiu del nostre país, el seu sou no sol correspondre’s amb una responsabilitat tan gran i deixa molt a desitjar.

Així, els docents que imparteixen educació secundària al nostre país cobren una mitjana de 2.300 euros bruts mensuals, una xifra que es veu disminuïda en 400 euros si treballen en escoles privades i que varia en uns 600 euros d’una comunitat autònoma a l’altra.

A la universitat, les xifres que es manegen també varien en funció de la comunitat autònoma i dels complements que es perceben. No obstant, no hi ha gaire variació de les pagues que reben a les universitats públiques i privades, i els professors dels dos centres cobren aproximadament el mateix. Així, el sou base mitjà sol ser d’uns 2.000 euros bruts mensuals, als quals cal afegir-hi antiguitat –si és de més de 10 anys ascendeix a uns 45.000 euros bruts a l’any– i que no inclouen triennis (40 euros), quinquennis o sexennis (120 euros).

Categories i càrrecs temporals

Notícies relacionades

La categoria professional també influeix en els sous, com no podia ser de cap altra manera. Així, els catedràtics poden arribar a guanyar entre 3.000 i 6.000 euros mensuals bruts (56.000 - 73.000 euros anuals), els professors titulars els citats 2.000 euros mensuals i els professors ajudants, doctors i associats tenen un salari d’entre 300 a 700 euros mensuals, en funció de les hores de docència.

Capítol a part mereixen els càrrecs directius temporals i complements: es poden rebre emoluments per certs càrrecs com a rector (8.202 euros bruts anuals), degà (4.097 euros) o cap de laboratori (3.281 euros).