Nòmines

CALCULADORA | ¿Quant pujarà el meu sou fins al 2025?

¿Com afecta a la teva butxaca l’acord salarial entre la patronal i els sindicats?

Deu gràfics per entendre com arriben l’ocupació i els salaris al Dia del Treballador

CALCULADORA | ¿Quant pujarà el meu sou fins al 2025?
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La negociació col·lectiva ja té el full de ruta sobre com han de pujar els salaris durant els anys vinents. Patronal i sindicats han pactat unes recomanacions compartides que s’han de traslladar als seus associats per actualitzar els sous a cada sector. L’Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AONC) inclou un increment de salaris d’almenys el 10% fins al 2025, amb el 4% per a aquest exercici i el 3% en cadascun dels dos posteriors.

Aquest pacte no és normativament vinculant i les empreses no estan obligades a aplicar els esmentats increments, si bé les cúpules dels agents socials es comprometen a aplicar en la renovació de cada conveni aquestes forquilles consensuades.

Calculadora de la pujada salarial

A partir del preacord a què han arribat patronal i sindicats

/

Salari 2023

(amb un increment del 4%)

Salari 2024

(amb un increment del 3%)

Salari 2025

(amb un increment del 3%):

pan>

Notícies relacionades

Més de 1.300 convenis col·lectius estan pendents de renovar aquest any, a més dels que està previst que vencin al llarg dels exercicis posteriors. A cada sector seran els agents socials més representatius els que acabaran decidint quines són les quanties exactes que acaben reflectint els plecs col·lectius. Cosa que no invalida que a cada empresa i individualment cada treballador pugui mirar de negociar amb la direcció millores més ambicioses.

L’acord de mínims tancat entre la CEOE, CCOO i UGT també preveu unes clàusules de revisió salarial lligades a la inflació. Consisteixen en una recomanació que els nous convenis incorporin un punt addicional de pujada salarial en cadascun dels tres pròxims exercicis si l’IPC de l’any anterior tanca en una xifra superior al 4%. És a dir, si el 2023 acaba amb un IPC mitjà del 4% o més (cases com Funcas n’estimen el 4,1%), les empreses haurien d’aplicar un increment d’un punt addicional als salaris a partir de l’1 de gener del 2024. I així en els dos anys successius.