Yolanda Díaz: «He dit a Calviño que no podem consentir l’operació de Telefónica»

EFE/ Pablo Garrigos

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

«La meva opinió és que no podem consentir que aquesta operació continuï». Així de contundent s’ha expressat aquest divendres la vicepresidenta segona en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, al respondre a una pregunta sobre la recent compra del 10% de Telefónica per part de l’Aràbia Saudita. 

«Telefónica és una empresa estratègica per al nostre país», ha afirmat, a l’afegir que «les dades» són «el petroli del segle XXI». «Tot rau en aquestes mateixes», ha considerat. Per això, «no podem consentir que aquesta operació continuï. I així ho he fet arribar a la vicepresidenta econòmica del Govern en funcions i així ho defensaré», ha informat. Espanya ha de «millorar en matèria industrial i necessitem millorar, sobretot, en els sectors estratègics», ha afirmat, al marge d’un acte a l’ajuntament de la ciutat de Roma. 

En aquest to, la també ministra de Treball ha suggerit que seria adequat que s’estudiï millor els que poden integrar els consells d’administració de les companyies d’interès estratègic per al país.

«Tots els països reglen i normativitzen aquestes situacions. Hem de pensar en Espanya, en quins són els nostres sectors estratègics, qui pot formar part dels Consells d’Administració, quins són els límits i, sens dubte, treballaré perquè aquesta operació no es produeixi», ha insistit.

Catalunya, la solució

Notícies relacionades

En un altre apartat, Díaz també s’ha pronunciat sobre les seves recents negociacions per a la investidura. «Veig Catalunya com una solució i no com un problema», ha dit en aquest sentit. «Però crec que, una vegada per totes, hem d’acabar amb un conflicte que pesa molt, que és el conflicte català i, com sempre dic, cal fer-ho amb una única eina, que és la democràcia i el diàleg», ha opinat.

Arran d’això, Díaz també ha aprofitat l’ocasió per carregar contra el PP. «Quan es va posar en perill el nostre país és quan governava el Partit Popular», ha dit. «Ho hem vist crec que a tot Espanya i lamentablement, torno a dir-ho, uns fets als que mai vam haver d’arribar. El Partit Popular va abdicar de la política i el president del Govern central i el Govern de coalició progressista en funcions respectarem la majoria democràtica del nostre país que va votar bé», ha argumentat.