Inserció laboral
Treball anuncia una inversió rècord de 120 milions d’euros per formar aturats
La Generalitat de Catalunya distribuirà un total de 120 milions d’euros entre centres formatius per impartir cursos a 40.000 persones, la gran majoria a l’atur i amb l’objectiu de reinserir-los en el mercat laboral. Cursos per treure’s el carnet de camions o autobusos, de soldador, de programador informàtic o per a atenció sociosanitària, entre d’altres, són algunes de les ofertes contemplades en el programa.
Entre els transportistes, per exemple, un gremi que últimament ha lamentat la falta de professionals disponibles, Treball calcula que oferirà formacions per a unes 240 persones. Totes es començaran a publicar perquè els interessats s’hi apuntin cap a finals d’any.
A Catalunya hi ha actualment 338.872 persones inscrites en les oficines d’ocupació com a aturats, cosa que representa una taxa del 8,4%. És la xifra més baixa dels últims 15 anys, si bé sota estàndards europeus continua sent una dada molt elevada. França, per exemple, té un 7,4%; Dinamarca, un 5,6%, i Alemanya, un 2,9%. «La nostra responsabilitat és garantir el màxim d’oportunitats d’inserció laboral. [...] Necessitem fer aquest esforç formatiu», ha apuntat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, durant l’anunci de les inversions.
Segons l’experiència de l’any passat, entre el 50 i 60% dels usuaris que han passat per alguna d’aquestes formacions troben feina al cap de sis mesos. I un dels col·lectius prioritaris són els més grans de 45 anys, que en l’edició de l’any passat van representar més d’un terç dels usuaris. Els menors de 30 anys, un altre col·lectiu amb dificultats d’inserció, també són un col·lectiu d’atenció prioritària, així com les persones amb algun tipus de discapacitat.
Ara, la Generalitat activa aquesta palanca i els centres de formació receptors de les subvencions hauran de presentar les ofertes abans del 18 de setembre. Posteriorment, des del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) els donaran l’‘ok’ i els centres aniran publicitant progressivament els cursos, als quals els beneficiaris podran accedir de manera gratuïta. De mitjana, cada curs durarà unes 400 hores i la gran majoria són presencials.
El president Pere Aragonès i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, han presentat aquest dijous aquest programa –Formació Ocupacional en Àrees Prioritàries (FROAP)– en un dels potencials centres receptors, Eurecat de Cerdanyola del Vallès. La dotació pressupostària destinada aquest any és de 120 milions d’euros, un 41% superior a la destinada l’any passat. «Hem de guanyar pes en l’economia global a través de més productivitat i competitivitat» i, al seu torn, generar «llocs de treball de més qualitat», ha declarat el president.
-
Ofert per
- Narcotràfic Un narco diu que la pressió policial es va relaxar després d’arribar els Mossos
- Collboni regularà el lloguer turístic en tres mesos
- La carrera a la Casa Blanca Jo voto Trump
- LA SITUACIÓ DE LA XARXA DE RODALIES Adif retarda el tall previst a l’R3 per no coincidir amb el de Tarragona
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- El perdó al procés La fiscal demana indultar per malversació l’exlíder d’ERC si no se l’amnistia
- Balanç de mandat Rovira passa comptes amb Junqueras i li retreu el seu paper a l’1-O
- Tramitació parlamentària El PP es val dels lletrats del Senat per vetar la llei que beneficia etarres
- El cas Pegasus L’Audiència de Madrid ordena reobrir el cas de l’espionatge a Boye