Un de cada cinc euros en lletres del Tresor està en mans de particulars
4
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Almenys un de cada cinc euros en lletres del Tresor estan en mans de particulars. L’atractiu d’aquest deute públic a curt termini (fins a 12 mesos), que combina seguretat i relativa disponibilitat, es va disparar amb l’inici de la pujada dels tipus d’interès, que va començar el juliol de l’any passat per part del Banc Central Europeu (BCE), tot i que l’auge més gran es va produir a partir del final del 2022.

Notícies relacionades

L’eufòria experimentada pels estalviadors pel deute públic va fer que l’any passat tanquessin l’exercici amb 3.233 milions d’euros invertits en valors de l’Estat: 1.826 milions en lletres a curt termini i 1.407 milions en bons i obligacions de més llarg venciment. El 2023, les dades seran superiors.

La xifra, la més alta des del 2015, és 2.226 milions i un 68,8% superior a la del tancament del 2021, gràcies sobretot a l’espectacular increment de la cartera de lletres en mans dels particulars (en 1.809 milions, des dels 17 milions d’un any abans; mentre que la de bons i obligacions va pujar en 417 milions i un 42%).

Temes:

Bancs Estalvi