Vaga a l’aeroport de Barcelona: els serveis mínims seran del 90% per als vigilants de seguretat
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central ha decretat uns serveis mínims del 90% per a la vaga de vigilants de seguretat de l’aeroport de Barcelona-el Prat de Llobregat, que està previst que comenci el dijous 10 d’agost. L’Administració ha comunicat aquest dimecres als treballadors i a l’empresa I-SEC la plantilla mínima que haurà de donar servei, segons expliquen fonts consultades de la Delegació de Govern a Barcelona i dels sindicats.

El percentatge, per elevat, complica que les protestes tinguin incidència i limita que una gran part dels 500 treballadors convocats hi pugui participar. L’Executiu estipula així uns serveis mínims per evitar grans aglomeracions a les portes del pont de l’Assumpció i amb una alta intensitat de trànsit, atesa l’època estiuenca.

Notícies relacionades

El Departament de Treball de la Generalitat ha mogut fitxa per intentar desactivar el conflicte i ha citat treballadors i empresa dilluns vinent 7 d’agost per a una mediació. Igual que fa davant qualsevol conflicte laboral, Treball es posa a disposició de les parts per mirar de posar-les d’acord i que resolguin sense protestes les seves diferències.

Els treballadors denuncien que «l’empresa no respecta els descansos del personal, ni la conciliació familiar i que s’exerceix, per part d’alguns responsables, abús d’autoritat i pressió sobre els subordinats.» També reclamen que la companyia els costegi el tiquet del pàrquing i els augmentin el sou per la via d’un plus per idiomes.