Aturades a partir del 10 d’agost

Treball convoca una mediació amb els vigilants de l’aeroport del Prat per evitar la vaga

zentauroepp39545895 el prat de llobregat 04 08 2017 sociedad colas para pasar el170804083801

zentauroepp39545895 el prat de llobregat 04 08 2017 sociedad colas para pasar el170804083801

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha convocat l’empresa de seguretat I-SEC Aviation Security SL, encarregada de la gestió dels controls de l’aeroport del Prat de Barcelona, i els seus treballadors per a una mediació dilluns vinent, 7 d’agost, segons confirmen diferents fonts a EL PERIÓDICO. Amb l’objectiu de desencallar el conflicte laboral i evitar que els vigilants de seguretat iniciïn una vaga indefinida que pugui derivar en un caos aeroportuari que compliqui les vacances de més d’un a partir del dijous 10 d’agost.

Els serveis mínims per conciliar el dret de vaga dels treballadors i alhora garantir el funcionament de l’operativa aeroportuària encara no estan fixats i està previst que la delegació del Govern a Catalunya, l’òrgan competent en aquesta matèria, els faci públics dimecres.

El record de l’estiu calent del 2017 encara és present i el Departament de Treball ha mogut fitxa per mediar entre les parts i evitar mals majors. Fa sis anys els vigilants d’Eulen –llavors encarregada del servei– van protagonitzar una vaga que va complicar l’operativa aeroportuària durant l’agost. Llavors les mediacions entre les parts no van aportar els seus fruits, malgrat les reunions fins a hores intempestives a les oficines de Treball.

En aquesta ocasió, l’equip mediador dirigit pel secretari de Treball, Enric Vinaixa, ha citat les parts dilluns vinent a les deu del matí. No serà als quarters generals de Treball, ubicats al carrer de Sepúlveda, sinó a la seu territorial del carrer d’Albareda, de Barcelona. Entre aquestes parets s’han dirimit conflictes col·lectius d’alt voltatge, com, fa tres anys, el tancament de Nissan, entre d’altres.

Notícies relacionades

El sindicat Csif, amb majoria de representants entre els vigilants, va publicitar aquest dilluns passat la convocatòria d’aturades. Les protestes es distribuiran per franges horàries i s’estructuraran en tres tandes: de quatre del matí a set del matí, de nou del matí a onze del matí i de quatre de la tarda a sis de la tarda.

La central justifica les protestes perquè «l’empresa no respecta els descansos del personal ni la conciliació familiar, i perquè s’exerceix, per part d’alguns responsables, abús d’autoritat i pressió sobre els subordinats». També reclamen que la companyia els costegi el tiquet del pàrquing i els augmentin el sou per la via d’un plus per idiomes.