Cessament col·lectiu

Getir pacta l’ero, n’acomiada els 1.560 repartidors i se’n va d’Espanya

Getir pacta l’ero, n’acomiada els 1.560 repartidors i se’n va d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció de Getir ha arribat a un acord amb els treballadors per tancar l’expedient de regulació d’ocupació (ero) que estava negociant. La companyia d’origen turc acomiadarà la totalitat de la plantilla, 1.560 empleats, i deixarà d’operar a Espanya, segons confirmen tant fonts de l’empresa com dels sindicats.

Notícies relacionades

Després d’un mes de converses, finalment la direcció i les centrals han consensuat un paquet d’indemnitzacions més enllà del mínim establert per llei. Els repartidors obtindran 33 dies per any treballat, amb un límit de 24 mensualitats. L’equivalent a un acomiadament improcedent, que regirà per a tots els cessats amb un sou igual o inferior a 40.000 euros a l’any. És a dir, la majoria de la plantilla, ja que els repartidors cobraven una mica per sobre del salari mínim interprofessional. Si el treballador afectat té entre 55 i 62 anys, s’emportarà un plus de 500 euros. Si té més de 62 anys, un plus de 1.000 euros.

Per als empleats amb salaris superiors als 40.000 euros bruts a l’any, la indemnització serà de 31 dies per any treballat, amb un límit de 24 mensualitats.