L’energètica pública catalana entra en el capital de dos parcs eòlics
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha autoritzat avui L’Energètica, companyia pública, a entrar en el capital de dos parcs eòlics. Es tracta de Pebesa i Trucafort, al sud de Catalunya. Amb aquestes operacions, la companyia pública inicia la seva activitat de generació d’electricitat d’origen renovable a tot el territori. Això s’afegeix a l’energia produïda a partir d’instal·lacions fotovoltaiques a les cobertes dels edificis de la Generalitat.

Com a conseqüència de l’autorització del Consell Executiu, L’Energètica assumirà la participació que en l’actualitat controla Avançsa, societat també pública, a les societats Parc Eòlic Baix Ebre, SA (Pebesa) i Societat Eòlica l’Enderrocada.

Pebesa gestiona un parc eòlic de 4,05 megawatts (MW) a Tortosa (Baix Ebre) i Avançsa és propietària d’un 25,33% de les seves accions. Per la seva banda, Societat Eòlica l’Enderrocada és la propietària del parc eòlic Trucafort, de 29,85 MW de potència, ubicat a l’Argentera, Colldejou (Baix Camp), Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella (Priorat), i Avançsa és titular d’un 9,65% del seu capital.

Més pes d’Avançsa

També s’ha autoritzat a incrementar la participació de la Generalitat en el capital de Pebesa. El Govern, a través d’Avançsa, adquirirà un 7% de els accions de l’empresa al Consell Comarcal del Baix Ebre, amb el que la seva participació ascendirà al 32,33%.

Notícies relacionades

Amb aquestes iniciatives es pretén dotar L’Energètica d’una cartera d’instal·lacions de generació d’energies renovables i s’afegeix a la cessió de tots els sistemes fotovoltaics existents, en curs d’execució i dels que s’impulsin a partir d’ara als immobles de la Generalitat.

Així, se segueix amb el procés d’integració de la gestió de tots els sistemes de producció d’electricitat d’origen renovable que són titularitat de la Generalitat