L’empresa de ‘software’ Dynatrace anuncia 180 contractacions per al seu laboratori a Barcelona

Cedida

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa especialitzada en software Dynatrace ha anunciat un pla de noves contractacions per a la seva seu a Barcelona, amb la intenció de pràcticament doblar la seva actual plantilla. La firma fundada a Àustria però amb els seus quarters generals als Estats Units està establerta des del 2019 a la torre Glòries de la capital catalana. Allà preveu incorporar en els pròxims anys 180 nous empleats, que reforçaran una plantilla que actualment té 220 treballadors. Els directius de la corporació han oficialitzat l’anunci de la seva expansió durant una visita a les seves instal·lacions del conseller d’Empresa de la Generalitat, Roger Torrent.

La companyia està especialitzada a desenvolupar programes que mitjançant intel·ligència artificial ofereixen dades a les empreses. Per exemple, el primer producte que van desenvolupar a Barcelona era una mena de GPS que monitoritzava el recorregut que feia cada usuari quan entrava en la pàgina web de l’empresa contractant. Segons Forbes, la valoració borsària de la Dynatrace és actualment de 14.200 milions de dòlars i entre els seus clients hi ha corporacions com Dell, SAP, Asics, Alitalia i Virgin. També ha treballat per a grans empreses espanyoles com el BBVA, Telefónica, Iberia i Mango. I ocupa unes 4.200 persones entre tots els seus centres.

La direcció ja ha posat en marxa la maquinària per trobar aquests perfils i en el seu Linkedin han publicat fa pocs dies ofertes per contractar a un total de 18 empleats –de moment–, com directius comercials, analista d’inversions i enginyers de dades, entre d’altres. La política de transparència de la corporació no contempla publicitar el sou que pensa pagar als esmentats perfils.

Dynatrace va aterrar a Barcelona el novembre del 2017 amb la compra de la ‘start-up’ suïssa Qumram i des d’aleshores ha anat consolidant i ampliant la seva estructura a Barcelona. En plena febre dels assistents d’intel·ligència artificial, aquesta firma de ‘software’ eleva la seva aposta, catapultada pels bons resultats financers que ha registrat en els últims mesos arreu del món. La firma compta actualment amb quatre centres de desenvolupament més, situats a Àustria (dos), Polònia i els Estats Units. En el de Barcelona, de 3.000 metres quadrats i ubicat a la torre Glòries, comparteix espai amb altres puntals tecnològics com ara Facebook, Oracle i TravelPerk.

Notícies relacionades

L’empresa nord-americana anuncia un pla de contractacions per al qual haurà d’entrar en una pugna amb la resta d’empreses del sector per trobar aquests perfils idonis. I és que la competència per pescar professionals altament qualificats ha crescut durant els últims anys. Segons un recent informe de la Mobile World Capital, si el 2018 per cada vacant d’aquest estil a Barcelona es podia comptar amb uns 17 professionals (una ràtio que es va acostar als 20 l’any de la pandèmia), el 2022 ja són només 12.

El conseller Torrent ha qualificat de «magnífic» l’anunci «per la creació d’ocupació de qualitat, de llocs de treball amb perspectives de futur, i perquè ens ajuda a consolidar l’ecosistema tecnològic del nostre país», ha declarat davant els mitjans.