Treball i els sindicats, a punt de segellar l’estatut del becari

Treball i els sindicats, a punt de segellar l’estatut del becari
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Treball i els sindicats estan a un pas de segellar l’estatut del becari, sense comptar amb els empresaris. Fonts de la negociació afirmen que el text, «després de molt més d’un any de negociació, es troba a punt de culminar, per la qual cosa l’acord és imminent».

La fórmula consensuada en aquest acord avançat per ‘El País’ i confirmada per aquest diari, recollirà «gran part de les demandes sindicals com són la definició clara de les pràctiques per evitar fraus, la compensació de despeses o l’establiment d’un règim sancionador efectivament dissuasori», segons les mateixes fonts.

La patronal CEOE queda al marge d’aquest pacte, ja que considera que s’ha de fer un parèntesi en el diàleg social una vegada dissoltes les Corts per la convocatòria anticipada d’eleccions generals el 23 de juliol.

Notícies relacionades

L’estatut del becari era una de les qüestions que l’Executiu s’havia reservat per al tram final de la legislatura. El Ministeri de Treball ha insistit que en el seu full de ruta continuava incloent aprovar l’esmentada norma abans dels comicis. Si segella definitivament el pacte aquest haurà de ser ratificat per la Diputació Permanent del Congrés.

La normativa planteja obligar totes les empreses que acollissin estudiants en pràctiques a costejar-los el transport i el material. I si no ho fessin s’exposarien a sancions de fins a 7.500 euros, segons l’últim esborrany remès a patronal i sindicats, a què va tenir accés EL PERIÓDICO.