Foment i Pimec pacten una llista conjunta per al ple de la Cambra de Comerç

Foment i Pimec pacten una llista conjunta per al ple de la Cambra de Comerç
1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball i Pimec han pactat una llista única per a la renovació del ple de la Cambra de Comerç de Barcelona després de les eleccions que se celebraran al setembre. Com a conseqüència d’aquest acord, cadascuna de les organitzacions proposa tres membres que seran els sis representants de les patronals que preveuen els comicis per al ple cameral, a diferència del que va passar en les del 2019. En aquella ocasió hi van entrar com a vocals quatre representants de Pimec i dos de Foment, després que arribar a un acord fos impossible.

Per part de Foment són Anna Cornadó, consellera delegada de Copisa; Ignasi Marull, sociodirector de PWC, i Eloi Planes, president executiu de Fluidra. Per part de Pimec són Emma Gumbert, sòcia fundadora d’Emma Gumbert; Martina Font, directora corporativa de Font Packaging Group, i Miquel Martí, president i conseller delegat de Moventia.

Notícies relacionades

Tot això s’ha produït el mateix dia en què l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) presentarà la seva candidatura Eines de País per intentar renovar la majoria que ostenten actualment amb la presidència de Mònica Roca, en l’organisme cameral.

Els comicis seran a les 13 cambres catalanes del 15 al 20 de setembre. Per evitar els problemes que es van produir en les del 2019, la Conselleria d’Empresa, la que tutela aquests organismes, inclou mesures per reforçar la seguretat del vot electrònic. L’objectiu és que el procés sigui «el màxim de garantista» amb la prohibició expressa de la delegació de vot. Les persones físiques votaran en el seu propi nom i les jurídiques podran fer-ho a través d’un representant legal acreditat.