Relleu

Unicaja Banco acorda la sortida del seu conseller delegat, Manuel Menéndez

El directiu afrontava en les pròximes setmanes la reavaluació del seu càrrec, tal com estava fixat en l’acord d’integració d’Unicaja i Liberbank, i tenia molt difícil la seva continuïtat

Unicaja Banco acorda la sortida del seu conseller delegat, Manuel Menéndez
2
Es llegeix en minuts

Unicaja Banco ha acordat la sortida del seu conseller delegat, Manuel Menéndez, que abandona així el seu lloc dos anys després de la integració de l’entitat financera malaguenya amb l’asturiana Liberbank. Menéndez afrontava en les pròximes setmanes la reavaluació del seu càrrec, tal com estava fixat en l’acord d’integració firmat al seu dia, que establien com a data límit per al canvi de governança el final del mes de juliol. Les previsions al sector, veient els moviments que hi ha hagut en el consell en els últims mesos, ja indicaven que tenia molt difícil la seva continuïtat. La sortida de Menéndez, que evita ara haver d’encarar aquesta reavaluació, serà sotmesa a la decisió d’un consell extraordinari que se celebrarà aquest mateix dijous, segons han explicat a aquest diari fonts del sector.

En els últims mesos, l’entrada en el consell del banc dels nous consellers que representen la Fundació Unicaja i la sortida d’independents de l’òrbita de Menéndez havia situat la correlació de forces en el consell en proporció favorable al denominat bloc malagueny (l’antiga Unicaja) davant la part asturiana (que procedeix de Liberbank).

Per a aquest mateix dijous s’ha convocat una reunió del patronat de la Fundació Unicaja, accionista majoritari del banc amb el 30,2% dels títols, en la qual s’abordarà també la qüestió de la marxa de Menéndez. Aquest patronat de la Fundació se celebra de forma prèvia al consell d’administració del banc.

Per a la substitució de Menéndez, Unicaja Banco sospesa en les últimes setmanes si buscar un CEO en l’actual panorama financer o mirar cap a dins i nomenar per al càrrec un directiu de la mateixa casa, segons expliquen aquestes mateixes fonts.

Tasques del consell

Notícies relacionades

El banc també haurà d’abordar abans de final de juliol una altra de les directrius del canvi de governança, relativa a la pèrdua de funcions executives de la figura del president (lloc que actualment ocupa Manuel Azuaga), una cosa també prevista en els acords de fusió i en línia amb les directrius europees per al sector financer.

El consell d’administració d’Unicaja Banco té actualment la següent composició. Tot i que consta formalment de 15 membres, el nombre d’integrants és d’11, ja que hi ha quatre vacants d’independents que han de ser cobertes. Són les que han deixat lliures, de manera successiva, María Garaña (que va presentar la seva renúncia al gener), Isidoro Unda i Maite Costa (que no van ser ratificats per la junta d’accionistes de fa unes setmanes) i Jorge Delclaux, que va dimitir el mes d’abril passat coincidint amb la incorporació dels quatre nous consellers de la Fundació (Miguel González, Juan Antonio Izaguirre, Natalia Sánchez i José Ramón Sánchez).