Funció pública

La Generalitat inicia la rescissió del contracte amb Cegos pel fiasco de les oposicions

  • ¿Què és Cegos, l’empresa del fiasco de les oposicions de la Generalitat?

  • La Generalitat reclamarà almenys 1 milió d’euros a l’empresa del fiasco de les oposicions

La Generalitat inicia la rescissió del contracte amb Cegos pel fiasco de les oposicions
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha iniciat formalment el procediment per rescindir el contracte d’1,5 milions d’euros amb l’empresa Cegos després del fiasco de les oposicions del 29 d’abril. Així ho ha fet públic el Govern en un comunicat aquest divendres. L’Administració catalana dona un termini de 10 dies a la companyia adjudicatària del contracte per presentar les al·legacions, tal com li exigeix la llei, i posteriorment trencarà qualsevol vincle contractual amb la companyia i li plantejarà la indemnització que consideri pels danys causats.

L’esmentat procés es podria allargar entre un i dos mesos, així que abans del setembre l’Administració catalana ja preveu comunicar-li a Cegos quants diners li reclamarà exactament. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ja va avançar que seria un mínim d’1 milió d’euros. Des de la Generalitat ja assumeixen que Cegos recorrerà judicialment contra la sanció imposada i que la resolució del cas l’haurà de decidir un jutge.

Notícies relacionades

La Generalitat justifica la rescissió del contracte per organitzar l’organització, vigilància i correcció de les oposicions partint dels 4.136 formularis d’incidències recopilats durant la setmana passada, amb més 13.000 irregularitats denunciades pels aspirants. De fet, l’empresa encara custodia les proves i durant els últims dies, a expenses de la comunicació formal de rescissió del contracte, les ha estat corregint.

Més de 13.500 opositors estaven inscrits per examinar-se el 29 d’abril i totes les proves es repetiran. La data de la repetició seran els dissabtes 1 i 8 de juliol.