Dia del Treballador

Els sindicats criden a «omplir les urnes» per blindar la reforma laboral i la de pensions

  • 10 gràfics per entendre com arriben l’ocupació i els sous al Dia del Treballador

  • L’empresa catalana que vol treballar 32 hores: «En el futur serà obligatori, millor avançar-nos»

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Milers de persones han desfilat aquest dilluns per la Via Laietana de Barcelona, convocades per CCOO i UGT a la tradicional manifestació de l’1 de maig. Una marxa amb clar perfil preelectoral que ha aglutinat entre 5.000 assistents, segons els organitzadors, i 2.000, segons la Guàrdia Urbana. I a la qual han assistit els principals líders polítics de l’esquerra, que en menys d’un mes es juguen l’alcaldia o, en un termini de no més de sis mesos, revalidar (o no) el Govern de coalició.

«Treballadors de Catalunya, ompliu les urnes de vots progressistes», ha sigut la crida que ha fet als seus el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco. Sense entrar en cognoms i deixant que cadascú esculli la seva papereta, les centrals amb representació majoritària han volgut mobilitzar els treballadors i recordar-los que, si no voten en massa, conquestes com les recents reforma laboral i de pensions corren perill si es produeix un canvi de cicle polític.

Notícies relacionades

«El sindicalisme és útil, millora les condicions de vida de la gent. Ho hem demostrat amb la reforma laboral. Si l’any passat hagués dit que la meitat dels nous contractes serien indefinits i no el 14%, com era llavors, haurien dit que no estava lúcid», ha insistit el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros. I és que les organitzacions sindicals són conscients que per poder continuar portant victòries a pròxims 1 de maig la pervivència del Govern de coalició és clau.

El primer plebiscit seran les municipals del 28 de maig i l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el fins fa poc el seu soci i primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’han deixat veure a l’inicide la manifestació. No ha sigut el cas del candidat d’ERC, Ernest Maragall, partit representat per Oriol Junqueras, pel conseller d’Empresa, Roger Torrent, i pel secretari de Treball, Enric Vinaixa. El candidat de Junts i exalcalde Xavier Trias tampoc hi ha assistit.