Mudança de treballadors

De Barcelona a Saragossa per Amazon: «M’han portat a la meva terra i vull deixar el llistó alt»

Tres empleats del nou centre logístic de la companyia a Plaza narren l’experiència de traslladar-se a viure a la capital aragonesa després del tancament de la planta on treballaven, a la localitat catalana de Martorelles, un camí que han seguit un total de 84 professionals

  • El tancament d’Amazon sacseja 85 municipis catalans

De Barcelona a Saragossa per Amazon: «M’han portat a la meva terra i vull deixar el llistó alt»

Ángel de Castro

3
Es llegeix en minuts

Al capdavant del nou centre logístic que Amazon ha posat en marxa a Saragossa, a la plataforma Plaza, hi ha César Hernández, un jove enginyer amb arrels a Terol que ja dirigia el magatzem que la companyia ha tancat a Martorelles (Barcelona). Gairebé tots els comandaments intermedis de la planta clausurada a Catalunya s’han traslladat a la capital aragonesa; junt amb els operaris que han acceptat el trasllat des d’aquesta ubicació ha suposat la mudança d’un total de 84 treballadors.

Aquest directiu de 34 anys és natural d’«un poblet al costat de Terol». Va començar a treballar per a Amazon fa set anys a Escòcia. «Vaig tenir l’oportunitat d’acostar-me una mica més a casa fa quatre anys i vaig venir a Barcelona. Quan va sortir Saragossa, vaig aixecar la mà i vaig dir: vull ser allà a fer història», va explicar aquest dimarts en una visita dels mitjans de comunicació al nou centre logístic.

Assegura que l’experiència de la posada en marxa d’aquesta gran planta és «molt emocionant», tot i que diu que sent una responsabilitat. «Les expectatives són molt grans i vull deixar el llistó alt. M’han portat a la meva terra per fer-ho bé», explica Hernández, que va estudiar Enginyeria de Camins a la Universitat Politècnica de València. «Aquest centre està fet a mida, molt ben construït i amb uns treballadors top», acaba.

«Ha sigut complicat acceptar el canvi i digerir-lo»

A la Pili li ha costat prendre la decisió de venir a Saragossa a treballar i deixar enrere la seva vida a Barcelona, on feia cinc anys que residia des que va marxar de la seva Andalusia natal. «L’experiència ha sigut en part bona i en part complicada», explica aquesta treballadora de 43 anys, que feia quatre anys que treballava per a Amazon. «El nostre centre de Martorelles era més petit i tots érem com una família, i tancar una cosa així no és fàcil», assenyala.

«Casa meva la tinc a 350 quilòmetres», recorda. Allà s’han quedat de moment la seva parella i els seus tres fills, un d’ells de 4 anys, que confien a traslladar-se a la capital aragonesa «el més aviat possible». «De moment he vingut sola a veure com m’adapto», explica l’operària, que té com a tasca principal solucionar els problemes que sorgeixen en la línia logística de la planta. «Al final la teva zona de confort és on treballes normalment; quan això canvia, s’han de prendre certes decisions. Ha sigut complicat acceptar el canvi i digerir-lo», diu amb certa nostàlgia del seu anterior centre de treball, «un lloc on se t’acollia molt bé».

Va arribar a la capital aragonesa fa dues setmanes per ajudar a formar els nous treballadors que s’han incorporat al centre logístic de Plaza. Malgrat les amargors del trasllat, només té bones paraules cap als nous companys: «Aquí la gent també és molt acollidora i de moment tot va bé».

«És un oportunitat per créixer dins de l’empresa»

«Ho he vist com una oportunitat per créixer dins de la companyia», assegura Lauren Delgado, una de les treballadors del nou centre d’Amazon  a Saragossa que procedeix de la planta tancada per l’empresa a Martorelles (Barcelona). És originària de Veneçuela i fa gairebé quatre anys que és a Espanya. Després de dos anys treballant per al gegant del comerç electrònic, ha optat per aquesta oferta de trasllat per no perdre la feina. Aquest dimarts va ser el seu primer dia de feina a la capital aragonesa, on ha vingut acompanyada de la seva família, tot i que el seu marit treballa a Bilbao. «També és el primer dia del meu fill de 4 anys a la nova escola», comenta somrient, i afronta amb il·lusió la nova etapa laboral.

Notícies relacionades

«Som molts els que hem vingut de Barcelona. Ens en van oferir una condicions factibles i vam prendre la decisió de venir, assenyala. Ara viu al barri saragossà de Valdespartera, on ha aconseguit una vivenda de lloguer, cosa que «no ha sigut gens fàcil», reconeix.

Malgrat les molèsties de la mudança, «l’experiència ha sigut boba fins ara», afegeix, amb alguns avantatges quant al desplaçament. «A Martorelles trigava 30 minuts a arribar amb cotxe a la feina, de vegades una hora si anava en transport públic; ara només 10 o 12 minuts», relata.