Decisió empresarial

El Govern central diu que «respecta» la decisió de la junta d’accionistes per al trasllat de Ferrovial

El Ministeri d’Economia adverteix en tot cas que no hi ha obstacles que impedeixin a la companyia cotitzar als EUA des d’Espanya

El Govern central diu que «respecta» la decisió de la junta d’accionistes per al trasllat de Ferrovial

Alberto Ortega / Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Pocs minuts després que la junta d’accionistes de Ferrovial hagi aprovat el trasllat de la seu de la multinacional als Països Baixos, el Ministeri d’Afers Econòmics, ha llançat un doble missatge. «El Govern respecta la decisió adoptada pels accionistes en la Junta General de Ferrovial», s’afirma des del departament que dirigeix Nadia Calviño. Però alhora el Govern insisteix que no està justificat el trasllat als Països Baixos per poder cotitzar a la borsa de Nova York, com pretén la multinacional d’infraestructures: «Com ha quedat clar, per les anàlisis del supervisor del mercat de valors (CNMV) i Borses i Mercats Espanyols (BME), les empreses cotitzades a Espanya poden cotitzar a la borsa nord-americana si així ho sol·liciten, ja que no hi ha obstacles legals, normatius o d’operativa que ho impedeixin».

Es podria dir que les espases segueixen en alt i que les advertències que ha estat llançant el Govern fins a minuts abans de la celebració de la junta d’accionistes continuen vives. Aquest dijous al matí, tant la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, com els ministres d’Inclusió i Seguretat Social, José Luis Escrivá, i de Presidència, Félix Bolaños, han tornat a expressar el seu rebuig al trasllat empresarial i han tornat a advertir que si, tal com opina el Govern, no hi ha una «motivació econòmica vàlida» que justifiqui el trasllat de la seu, no seran d’aplicació els avantatges fiscals del règim de fusions de l’impost de societats a les quals aspiren els gestors de Ferrovial.

Notícies relacionades

«Continuem treballant de manera constructiva amb totes les empreses espanyoles per defensar els seus interessos i impulsar la seva expansió i creixement», ha remarcat el Ministeri d’Economia després de conèixer el resultat de la votació dels accionistes a favor del trasllat de la seu. El Govern ha mostrat la seva disposició a continuar treballant «per atraure inversió i afavorir que les empreses a Espanya puguin créixer, crear ocupació i accedir als mercats financers des del nostre país en les millors condicions possibles».

A més, des del Ministeri de Nadia Calviño s’ha tornat a remarcar el fort creixement de la inversió estrangera a Espanya el 2022, fins als 34.178 milions d’euros; una dada que, segons el Govern, confirma que «Espanya és un país competitiu, que atrau talent i inversió».