Agència Tributària

Hisenda aclareix si aquest grup ha de presentar la renda

Hisenda aclareix si aquest grup ha de presentar la renda
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De vegades hi ha dubtes sobre quines persones han de presentar la declaració de la renda. A continuació resoldrem aquest dubte per a aquelles persones que cobren el subsidi per a més grans de 45 anys per atur de llarga durada.

Les persones que poden sol·licitar aquest subsidi són persones treballadores que han esgotat la prestació contributiva, tenen 45 anys o més i no tenen responsabilitats familiars al seu càrrec. La prestació es pot cobrar durant sis mesos i la quantitat és igual al 80% de l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM).

Notícies relacionades

Davant la pregunta de si els beneficiaris d’aquesta prestació estan obligats a presentar la declaració de la renda 2022-2023, l’Agència Tributària respon que aquestes persones es regeixen per la mateixa norma que la resta de contribuents. Això significa que, si perceben més de 22.000 euros anuals d’un pagador,o de 14.000 si hi ha dos o més pagadors, sí que han de presentar la declaració.

Es pot recordar que aquest any la campanya de la declaració de la renda comença l’11 d’abril i acaba el 30 de juny del 2023.