Agència Tributària

Renda 2021: Novetats de la declaració de l’IRPF 2020

Renda 2021: Novetats de la declaració de l’IRPF 2020

Europa Press / Marta Fernández Jara

2
Es llegeix en minuts

A l’hora de realitzar la declaració de la renda és important tenir en compte i conèixer les principals novetats que l’Agència Tributària ha incorporat aquest any. Entre les més importants està conèixer les dates que dura la campanya d’Hisenda i fins quan es pot presentar i/o sol·licitar cita prèvia perquè un tècnic elabori els comptes.

Notícies relacionades

A més, aquest any és fonamental tenir clar si s’està o no obligat a presentar la declaració a causa que molts treballadors han estat subjectes a ertos per la pandèmia de coronavirus.

Principals novetats

La campanya de la declaració de la Renda el 2021 té les següents novetats respecte a l’exercici anterior:

  • Treballadors en erto: Totes les persones que han estat en erto durant el 2020 estan obligades a declarar les prestacions rebudes pel Sepe al considerar-se com a rendiments de treball procedents d’un treballador diferent a l’habitual. Únicament hi ha dos casos en els quals no s’està obligat a presentar la declaració per aquest concepte. El primer és que la suma total dels imports rebuts pels diferents pagadors no superi els 1.500 euros i la suma total dels rendiments de treball no superi els 22.000 euros. El segon supòsit és quan l’import percebut del segon i restants pagadors supera els 1.500 euros, però la suma total dels rendiments del treball percebuts a l’exercici no arriba als 14.000 euros.

  • Ingrés Mínim Vital: Segons es recull a l’article 33 del Reial Decret que aprova l’ingrés mínim vital, les persones que reben aquesta prestació han de fer la declaració de la renda als exercicis en els quals es percebi.

  • Autònoms: La prestació extraordinària per cessament d’activitat també es considera rendiment del treball i, per tant, ha de declarar-se.

  • Per a les rendes de treball que superin els 300.000 euros anuals, puja en dos punts la tributació de l’IRPF.

  •  Les rendes de capital i d’estalvi a partir de 200.000 euros passen a tributar al 26%, és a dir, 3 punts més que a l’exercici anterior.

  •  Rendiments de capital immobiliari: Si durant el 2020 s’ha continuat arrendant una vivenda, les dades del càlcul de l’amortització en els rendiments de capital immobiliari es poden obtenir de forma automàtica. El programa Renda Web s’encarrega de traslladar i actualitzar aquesta informació.

  • Importació de dades dels llibres de registre d’IRPF: Els contribuents que han de portar un llibre de registre de l’IRPF poden aquest any importar les dades en la seva declaració de la renda perquè sigui més fàcil complimentar-la. Ara bé, els formats d’aquests llibres s’hauran d’adequar al format utilitzat per l’Agència Tributària.