Transport aeri

Retards en vols per l’asfaltatge de la pista principal del Prat

Als treballs, que avui fan que només pugui operar una pista, s’hi suma la vaga dels controladors francesos

Retards en vols per l’asfaltatge de la pista principal del Prat

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les obres d’asfaltatge de la pista principal de l’aeroport del Prat estan provocant alguns retards en vols, segons ha pogut constatar EL PERIÓDICO. Com a conseqüència d’aquesta actuació, Aena, el gestor aeroportuari, s’ha hagut de coordinar amb les aerolínies per minimitzar-ne l’impacte, ja que van començar a principis de mes i duren dues setmanes.

En tot cas, ara per ara, els treballs es concentren a la confluència de dues pistes, de manera que només n’hi ha una d’operativa, fet que obliga a reduir el trànsit, segons fonts del gestor aeroportuari. A més, tot això coincideix amb la vaga dels controladors francesos, cosa que complica també el funcionament normal de l’aeroport, segons les mateixes fonts.

Notícies relacionades

Les «obres de regeneració del paviment» de la pista 06L/06L/24R es concentren al tram comprès entre els carrers de rodatge R6 i R1, excloent-ne l’encreuament amb la pista 02/20, que és la pista transversal, que continua funcionant. Es tracta del «manteniment habitual» de la infraestructura, té un cost de 4,7 milions d’euros i es va anunciar mesos enrere, quan es va licitar l’obra.

Les obres a la 06L/06L/24R, que data del 1948 i té una longitud de 3.352 metres i 60 metres d’ample, inclouen el fresatge i la pavimentació del rodament de la pista, a més d’una actuació complementària dins dels 90 metres de l’eix on es creua amb la pista 02/20.