El mercat immobiliari

Aquestes són les localitats de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més demanda de pisos de lloguer i aquests són els seus preus

  • Calculadora: ¿Com t’afecta la pujada de l’euríbor al 3,5%?

A1-143390927.JPG

A1-143390927.JPG / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’euríbor, el principal índex de referència per a les hipoteques, tancant al febrer per sobre del 3,5% i amb l’impacte d’inestabilitat en l’economia mundial de la guerra d’Ucraïna, l’escenari és cada vegada més complex per a aquells que desitgen comprar una casa. I les circumstàncies no sembla que hagin de millorar davant la perspectives que el Banc Central Europeu (BCE) aprovi una nova pujada de tipus aquest mes de març per intentar evitar una nova escalada de la inflació.

Una tendència que s’aprecia en el mercat de vivenda de lloguer, que escasseja de forma ostensible mentre la demanda no deixa de créixer. Aquest extrem s’aprecia especialment a l’indicador d’estoc de lloguer (la quantitat d’immobles en oferta del total de vivendes existents), que ja es va situar per sota de l’1% el desembre de l0any passat, segons un estudi d’Idealista.

Especialment significatiu és el cas de la província de Barcelona, que en tot l’any passat no va superar l’1,2% de les vivendes de mitjana a la demarcació.

La capital catalana i la seva àrea metropolitana són les que presenten una pressió més gran de la demanda en relació amb l’oferta, encapçalada per les localitats de Santa Coloma de Gramenet (amb un preu de 12,3 euros/m² al mes), seguida per Cornellà (13,6 euros/m2) i Montcada i Reixac (10,8 euros/m2).

Notícies relacionades

Dues altres metròpolis de la magnitud de l’Hospitalet de Llobregat (14,8 euros/m2) i Badalona (12,6 euros/m2) segueixen per davant de Barcelona, que amb els seus 19,4 euros/m2 és la gran capital amb els lloguers més alts d’Espanya.

Completen la classificació en aquestes primeres posicions localitats més petites, com Barberà del Vallès (101, euros/m2), Sant Boi de Llobregat (11,3 euros/m2), Sant Feliu de Llobregat (12,1 euros/m2) i Viladecans (11,3 euros/m2).