Millora de les infraestructures

Ferrocarrils de la Generalitat construirà un nou baixador a la línia Lleida-la Pobla

Les instal·lacions al polígon del Segre entraran en servei l’any que ve i aspiren a atraure 23.000 persones a l’any

Ferrocarrils de la Generalitat construirà un nou baixador a la línia Lleida-la Pobla

Departament de Territori

2
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

La línia ferroviària Lleida-la Pobla de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tindrà un nou baixador el 2024. El Departament de Territori ha licitat aquest dijous les obres que permetran construir una parada entre les estacions de Lleida-Pirineus i la d’Alcoletge i d’aquesta manera donar servei al polígon industrial del Segre.

El conseller Juli Fernàndez i Olivares i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo i París, han firmat el conveni de col·laboració per portar a terme aquests treballs, per un import d’uns 453.000 euros, que es finançaran amb fons europeus Next Generation. Segons el Govern, les obres començaran l’últim trimestre d’aquest any i tindran un termini d’execució de quatre mesos.

Puntualitat del 99%

El nou baixador amplia el servei de la línia Lleida-la Pobla de FGC i «cobreix una necessitat del territori», segons la conselleria, ja que generarà demanda. Es tracta d’una línia molt ben valorada per les persones que la utilitzen, amb una satisfacció per sobre dels 79 punts i una puntualitat del 99%. Es preveu que la demanda del nou baixador del polígon del Segre sigui de 23.000 persones usuàries a l’any.

En la futura parada de la línia, que no es considera estació perquè no compta amb les instal·lacions de bitlleteria preceptives, es construirà una nova andana de 80 metres de longitud i tres metres d’ample i una marquesina de 10 metres de llarg i tres d’alt.

També es condicionarà un accés per a vianants i s’habilitarà un aparcament amb capacitat per a 11 vehicles, amb la voluntat de guanyar al màxim en intermodalitat, ha explicat el conseller Fernàndez.

Alternativa per als treballadors

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’alcalde Pueyo ha agraït el treball del Govern amb aquest projecte, que «ha de permetre que els treballadors i treballadores d’aquesta gran zona industrial de la ciutat disposin d’una alternativa més per desplaçar-se a la feina en transport públic, no només des de Lleida, sinó també des de la resta de poblacions amb estacions de la línia, com Balaguer, Alcoletge i altres», a més de potenciar aquesta zona de l’Horta.

Territori ha redactat i aprovat el projecte i FGC licitarà, adjudicarà i executarà les obres, mentre que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició els terrenys necessaris per a la nova vorera i la instal·lació d’enllumenat. El nou baixador i l’aparcament seran gestionats per FGC com la resta de la línia Lleida-la Pobla.