Empreses

Els treballadors de Primark inicien concentracions a Espanya per demanar pujades salarials

Sindicats i empresa negocien un conveni per a la plantilla en un context de «voluminosos beneficis» per a la cadena

Els treballadors de Primark inicien concentracions a Espanya per demanar pujades salarials
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els treballadors de Primark es concentren aquest dimecres davant diferents botigues de la firma de moda ‘low cost’ a Espanya per demanar pujades salarials en la negociació del conveni davant la falta d’acords i l’«immobilisme de l’empresa», segons ha informat CCOO en un comunicat.

En concret, la plantilla de Primark estava cridada a mobilitzar-se en una primera fase de 12.00 a 13.00 hores en diferents botigues de la firma a Barcelona, Madrid, València, Alacant, la Corunya, Bilbao, Tenerife, Sevilla, Valladolid i Oviedo per mirar de «donar un cop de timó a la deriva precaritzadora que està adquirint l’empresa».

El sindicat reclama un «tracte just» per part de l’empresa, perquè recorden que «sense la seva plantilla la cadena no avança, no creix i no continua tenint voluminosos beneficis».

CCOO demana en la negociació del conveni un increment salarial al nivell de l’IPC, 6% addicional el 2023, 6% el 2024 i, si l’empresa vol que el conveni sigui de tres anys, proposa un altre augment del 6% per al 2025. A més, demana augmentar els 30 euros proposats per l’empresa i reduir més el límit a treballar per als diumenges.

Notícies relacionades

El sindicat també ha proposat a la multinacional irlandesa descansos qualificats de 12 dissabtes més diumenges, així com eliminar el primer torn de vacances, que comença al maig perquè l’inici passi a ser el 21 de juny. A més, reclama que es contempli en el nou conveni un sistema per augmentar les hores del contracte de forma progressiva.

CCOO ha remarcat que treballa perquè s’incloguin aquestes propostes perquè el conveni de Primark sigui «just i compensi la plantilla pel seu esforç» realitzat en els últims anys.