Negociació amb la CEOE

Els sindicats reclamen a la patronal que els salaris pugin el 13,25%, com a mínim, en tres anys

CCOO i UGT exigeixen al Govern que, si la patronal no s’avé a un acord, els pugi l’impost de societats

Els sindicats reclamen a la patronal que els salaris pugin el 13,25%, com a mínim, en tres anys
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els sindicats CCOO i UGT han elevat la seva proposta de salaris per a aquest 2023 i fan una reclamació a la patronal per mirar de tancar un nou pacte que guiï la negociació dels diferents convenis col·lectius. Les centrals amb representació majoritària tracen la seva línia vermella aquest any en el 5%, un 4,5% per al 2024 i un 3,75% per al 2025. És a dir, un increment base acumulat del 13,25% en tres anys, una mica superior a les primeres propostes que manejaven. Aquestes xifres plantegen complementar-les amb una sèrie de clàusules que permetin elevar la quantia esmentada en funció de l’evolució de la inflació i dels marges de beneficis de cada sector.

Notícies relacionades

Marcada la proposta de sortida dels representants dels treballadors, ara falta que qui ha de pagar aquests sous s’assegui a la taula i s’avingui a acceptar-ho. CCOO i UGT avisen la patronal que el que no aconsegueixin a les taules de negociació miraran d’aconseguir-ho als despatxos de la Moncloa.

I és que el document publicat aquest dimecres per les centrals inclou una amenaça a la CEOE: o s’asseu a la taula i negocia per arribar a un acord o pressionaran el Govern perquè els pugi l’impost de societats i els recursos que no destinen a millorar les nòmines dels treballadors acabaran a les arques de l’erari públic.