Patronal

La CEOE regularitza l’‘autònom’ Garamendi i li apuja el sou a 400.000 euros

El president de la gran patronal espanyola va operar com a treballador autònom durant el seu primer mandat

La CEOE regularitza l’‘autònom’ Garamendi i li apuja el sou a 400.000 euros
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La gran patronal espanyola CEOE ha regularitzat la situació laboral del seu president, Antonio Garamendi, que durant el seu primer mandat al capdavant de l’organització empresarial va operar com a treballador autònom, segons confirmen des de l’entitat. La junta directiva de la CEOE ha iniciat els tràmits per reenquadrar la seva situació professional com a alt directiu i apujar-li el sou fins a una xifra pròxima als 400.000 euros, segons expliquen fonts coneixedores.

La regularització d’estatus de Garamendi arriba després de la seva victòria en les passades eleccions patronals, el 23 de novembre, i s’inicia formalment en la junta directiva celebrada al gener, segons la informació avançada per ‘El País’.

Antonio Garamendi es va convertir en el primer president de la CEOE a tenir un sou assignat pels estatuts. Aquesta és una pràctica habitual en altres organitzacions empresarials, com el cas de la patronal catalana Pimec o altres entitats europees, i en la gran confederació espanyola es va posar en pràctica amb la modificació de la normativa interna efectuada la legislatura passada. Una cosa que dins de la mateixa entitat no va agradar entre alguns sectors, sobretot al considerar que la quantia estipulada era excessiva.

Notícies relacionades

El sou divulgat llavors rondava els 350.000 euros, si bé la quantia concreta mai es va arribar a confirmar oficialment des de la CEOE i no queda precisada en els comptes que anualment ha de registrar l’entitat en el registre mercantil. Aquesta falta de transparència ha sigut també una altra crítica habitual entre les bambolines de la patronal. Aquest 2023 la patronal ha aplicat un increment del 3% sobre el salari dels seus una mica més de 100 empleats, inclòs el de Garamendi.

La regularització de Garamendi encara ha de passar diversos filtres interns dins de la CEOE per al seu vistiplau. Així, segons asseguren fonts de la mateixa, ha de rebre l’OK de la Junta Directiva i la Comissió de Control Pressupostari.