Nomenament de l’Executiu

El Govern català recupera la figura de president d’Aeroports de Catalunya 12 anys després

L’investigador de la UB Daniel Albalate ocuparà la plaça vacant i l’actual director general, Jordi Candela, continuarà en l’empresa pública

extra/lleida.jpg

extra/lleida.jpg / Ramon Gabriel

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Govern ha decidit recuperar la figura del president d’Aeroports de Catalunya després de 12 anys vacant. La Conselleria de Territori ha nomenat aquest dimarts l’investigador de la Universitat de Barcelona (UB) Daniel Albalate (Badalona, 1980) per a aquest càrrec. L’economista, expert en infraestructures, se situarà al capdavant de l’empresa pública que s’ocupa principalment de la gestió dels aeroports de Lleida-Alguaire i de la Seu d’Urgell-Andorra. La designació es produeix en ple debat sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-el Prat malgrat que la Generalitat manca de competències a l’aeròdrom i que la seva reivindicació principal és participar en la governança.

Notícies relacionades

El Govern ha aprovat proposar al consell d’administració d’Aeroports de Catalunya que Albalate es converteixi en el seu president, i també en conseller delegat de la societat. Des del març del 2011, quan el llavors conseller Lluís Recoder va prescindir de l’anterior president, Oriol Balaguer, que havia fet aquesta funció des de la creació de l’empresa tres anys abans a les ordres del tripartit, no s’havia substituït.

Els pròxims dies

Durant més d’una dècada, la presidència d’Aeroports solia recaure en el secretari sectorial que hi hagués a Territori. Al capdavant de l’empresa catalana s’ha mantingut des del 2008 com a director general un altre expert aeroportuari, Jordi Candela. Fonts de la conselleria han explicat que Candela es mantindrà en la seva mateixa posició, per sota d’Albalate. El consell d’administració farà efectiu el nomenament els pròxims dies.