Grifols es dispara gairebé un 10% en borsa després d’anunciar 2.300 acomiadaments

Grifols es dispara gairebé un 10% en borsa després d’anunciar 2.300 acomiadaments
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les accions de Grifols es disparaven gairebé un 10% en els primers compassos de la sessió d’aquest dijous després d’anunciar l’acomiadament de 2.300 treballadors. Aquests es concentraran majoritàriament als Estats Units, tot i que 92 dels afectats seran dels centres de Parets del Vallès i de Sant Cugat del Vallès. El pla d’estalvi, que inclou altres mesures operatives, pretén retallar uns 400 milions d’euros anuals en despeses a partir del 2024.

En concret, els títols de la companyia s’anotaven una pujada del 9,16% a prop de les 9.30 hores, fins a intercanviar-se a un preu de 14,83 euros.  L’empresa ha remarcat que l’objectiu del seu pla és «augmentar la seva competitivitat, reduir la seva base de costos i millorar l’agilitat, eficiència i eficàcia organitzativa». Grifols estima un càrrec no recurrent d’aproximadament 140 milions d’euros per portar a terme les iniciatives d’estalvi de costos previstes que seran meritats durant el primer trimestre del 2023.

Notícies relacionades

El pla se centra en tres àrees principals: optimització de costos i operacions de plasma, racionalització de funcions corporatives i altres millores de l’eficiència en l’organització, i està previst que s’iniciï en el primer trimestre d’aquest any. L’empresa preveu que la major part de les mesures s’hagin implementat abans de l’últim trimestre d’aquest any i espera un impacte de 100 milions d’euros d’estalvi en el compte de resultats del 2023; mentre que la resta es veurà reflectida en els resultats del 2024.

El president executiu de Grifols, Steven F. Mayer, ha mostrat el seu convenciment que aquestes mesures són necessàries per millorar el seu acompliment financer i per guanyar en competitivitat. Per la seva banda, CCOO va manifestar el seu «rebuig de la destrucció d’ocupació que planteja la multinacional», segons va expressar en un comunicat aquest dimecres.