Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: A Amazon no li surten els comptes i tanca Martorelles

  • Reportatge Multimèdia: Amazon sacseja l’economia de 85 municipis catalans

El pòdcast d’EL PERIÓDICO: A Amazon no li surten els comptes i tanca Martorelles

Jordi Pujolar / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Sembla increïble, però Amazon tanca la seva delegació a Martorelles perquè no li surten els números. O almenys no li surten els números que desitja la multinacional. Al seu torn, obre dues seus, una a Saragossa i una altra al Far de l’Empordà, totes dues una mica llunyanes per a aquells treballadors de la companyia que desitgen continuar treballant-hi.

La clausura de la nau de 30.000 metres quadrats arriba després d’un any de rumors que l’empresa intentava desmentir assegurant una aposta ‘per la continuïtat de la planta’, però els esmentats rumors han anat a l’una amb el xoc entre l’empresa i l’Ajuntament de Martorelles pel reclam d’un tracte de favor que no va aconseguir. Un any abans d’anunciar el tancament, la multinacional va rebutjar ampliar la seva operativa al polígon.

«Sempre ens han demanat un tracte preferent, però entenem que èticament no podem fer aquest tipus de tractes si no els fem també a un veí. A més, estem parlant d’una empresa gegant que reparteix dividends milionaris i que té capacitat per gestionar les coses correctament», ja va comentar l’alcalde de Martorelles, Marc Candela, en una conversa amb EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

En aquest episodi parlem amb Gabriel Ubieto, periodista d’El Periódico especialista en mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball, que ha seguit, el cas Amazon de prop amb un ampli reportatge.

On es pot escoltar

On es pot escoltar‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip

Idea i supervisió: Iosu de la Torre.

Edició i realització: Sergi Mas.

Disseny de so: Cadena Pirenaica.

Estudi de gravació: Manolita Studios.

Veu en off: Mercè Torrents.