Ajudes públiques

La Generalitat donarà 13.500 euros a 1.000 joves que es donin d’alta com a autònoms

La Conselleria d’Empresa augmenta un 20% el pressupost per ajudar els treballadors per compte propi a contractar personal

La Generalitat donarà 13.500 euros a 1.000 joves que es donin d’alta com a autònoms

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern de la Generalitat donarà 13.500 euros a gairebé 1.000 joves menors de 30 anys que es donin d’alta com a treballadors autònoms durant el 2023. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest dimecres en roda de premsa, en la qual ha anunciat una injecció global de 32 milions d’euros durant l’exercici 2023 per al col·lectiu de treballadors per compte propi. Un pressupost que augmenta el 19,6% respecte a l’any anterior. «Ens volem reivindicar com el Govern dels autònoms», que els ajuda per «crear negocis», «consolidar»-se i «créixer», ha resumit el conseller. 

La Generalitat augmenta els seus reforços per als autònoms en un moment en què han saltat les primeres alarmes entre el col·lectiu. Les dades d’afiliació a la Seguretat Social va deixar un senyal preocupant, ja que els autònoms catalans –una mica més de mig milió– minvaven interanualment, per primera vegada des del 2013. Un retrocés lleu i que en els pròxims mesos haurà de confirmar si implica un canvi de tendència o no. 

Per evitar que es reverteixi aquesta tendència alcista dels últims anys, Torrent destina un extra de recursos per «multiplicar el nombre de projectes empresarials en el nostre país», segons ha declarat. L’any passat es va esgotar tot el pressupost per a aquestes partides i aquest any, davant la bona recepció, s’ha ampliat.

Entre el maig i el juny el Departament de Treball publicarà el programa ‘Foment de l’autoocupació jove’, dotat de 13 milions d’euros. Amb aquest la Generalitat repartirà imports únics de 13.500 euros per autònom. Podran accedir-hi tots aquells menors de 30 anys que estiguin a l’atur i puguin presentar un projecte empresarial sòlid.

Ajudes per contractar aturats

Notícies relacionades

L’altre programa que concentrarà el gruix del pressupost destinat per l’administració catalana a promoure l’autoocupació anirà destinat a la contractació d’aturats. Abans de l’estiu del 2023, el Departament de Treball obrirà el ‘TU-1, una convocatòria per repartir un total de 15 milions d’euros. Aquests es distribuiran amb el criteri següent. Podran accedir-hi tots aquells treballadors autònoms que no tenen cap assalariat a càrrec. I la Generalitat repartirà un import de 18.325 euros a aquells que contractin un aturat. La mesura arribarà a una mica més de 800 autònoms, que s’hauran de comprometre a mantenir aquesta feina durant un temps mínim de 18 mesos.

«És una ajuda per recolzar el creixement del negoci. Sense aquesta ajuda molts autònoms no veuen prou clar fer el salt i volem que s’atreveixin a contractar algú i escalar el seu projecte. I al seu torn, ajudar la gent que no té feina a trobar-la» ha resumit el conseller Torrent.