Reclamació ciutadana

Petició perquè torni el Tramvia Blau de Barcelona després de cinc anys suspès

L’entitat Promoció del Transport Públic tem que el vehicle no torni a circular

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització Promoció del Transport Públic (PTP) ha exigit aquest divendres la tornada del Tramvia Blau de Barcelona, que fa cinc anys que està suspès per a la seva renovació, i ha mostrat la seva inquietud pel temor que el tancament acabi sent definitiu, ja que els treballs encara no s’han iniciat.

Així ho ha assegurat PTP en un comunicat, en què ha assenyalat que temen que els treballs de modernització de la infraestructura, motiu pel qual es va suspendre el servei, mai arribin i suposin «la desaparició de l’últim tramvia clàssic de la ciutat», informa Efe.

«Demanem a TMB (l’operador del servei), l’Ajuntament de Barcelona i l’ATM que s’impliquin en la recuperació d’aquest mitjà de transport d’alt interès històric, i que presentin un programa d’actuacions que permeti recuperar el servei a curt i mitjà termini», han remarcat.

Renovació

L’entitat ha assenyalat que entén que «el servei que oferia el Tramvia Blau en les seves últimes expedicions no era eficient, per la qual cosa era necessària una renovació profunda, per adequar-lo als estàndards del segle XXI», tot i que denuncien que la modernització de la infraestructura continua sense arrencar.

Els treballs de reforma consistien en una profunda renovació, sobretot referent a les vies, la catenària i l’alineació de carrils, amb un pressupost destinat en el seu moment d’11 milions d’euros, dins un nou contracte-programa 2018-2021.

Suspensió de pagaments

Notícies relacionades

«No havíem sabut res més fins a una informació periodística durant la setmana passada, que identificava com a motius del retard l’agrupació de tots els elements d’obra en un sol projecte i la suspensió de pagaments de l’empresa adjudicatària», han afirmat des de PTP.

L’organització recorda que «el Tramvia Blau és un dels vestigis d’una forma de transport públic molt popular entre l’últim quart del segle XIX i la primera meitat del segle XX a la capital catalana».