Per Sergi Mas

El pòdcast d’El Periódico: el Govern espanyol apuja el salari mínim fins als 1.080 euros

  • El pòdcast d’El Periódico: Trias surt com a alcalde després de la primera enquesta del GESOP

  • El pòdcast d’EL PERIÓDICO; Arrenca el Benidorm Fest: l’eurovisiva Chanel busca relleu

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Doncs sí. Tenim pujada del salari mínim.

Aquesta revalorització anunciada pel Govern espanyol beneficiarà 2,5 milions d’empleats, tot i que per a les empreses suposarà un increment de costos del 8,6%. En el pòdcast d’El Periódico ens preguntem quant els costa a les empreses i als autònoms col·locar aquest salari a 1.080 euros.

Ens n’explica les claus Gabriel Ubieto, periodista d’EL PERIÓDICO especialista en mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball.

¿Qui en sortirà més beneficiat? Els empleats que ara mateix es troben amb l’SMI es veuran beneficiats per aquest increment, i el retrat robot del treballador més beneficiat serà el de la dona jove, d’origen migrant i que treballi en el sector agroalimentari amb un contracte temporal.

Així mateix, l’impacte de la pujada de l’SMI serà desigual segons el sector. En gremis com l’agroalimentari, els centres especials de treball o les empreses de repartiment, entre d’altres, tindrà especial incidència. També afectarà les treballadores de la llar i les famílies que les contracten, ja que és una pràctica habitual que els paguin segons l’SMI. 

Notícies relacionades

¿On se’n beneficiaran més? Segons un estudi elaborat per CCOO, la comunitat autònoma amb més incidència és Extremadura, on el 22% dels seus assalariats cobra el sou mínim. També ho serà Múrcia (22,2%), les Canàries (20,6%) i Andalusia (18,8%).

On es pot escoltar

On es pot escoltar‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip

Idea i supervisió: Iosu de la Torre.

Edició i realització: Sergi Mas.

Disseny de so: Cadena Pirenaica.

Estudi de gravació: Manolita Studios.

Veu en off: Mercè Torrents.