Empreses

Just Eat arriba a un acord amb Getir per repartir també la compra

Els usuaris de l’aplicació de menjar a domicili podran adquirir a partir d’ara articles propis de supermercat que rebran a casa a través de repartidors de la companyia turca

Just Eat arriba a un acord amb Getir per repartir també la compra

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

La competició per ser el rei de l’entrega a domicili arriba a un altre nivell. Just Eat i Getir han assolit a un acord per combinar part de la seva operativa i que els usuaris de l’aplicació per demanar menjar a domicili puguin comprar també articles propis de supermercat. D’aquesta manera, la companyia danesa porta un pas més enllà la seva entrada al negoci de l’entrega de la compra, al qual també competirà amb Glovo. Ho fa, en aquest cas, sense repartidors propis: el que el client compri a través de Just Eat li arribarà a casa a través dels repartidors de Getir. Aquesta empresa turca guanya, a canvi, tot un nou aparador.

Aquesta espècie de fusió estarà disponible des d’aquest dijous a Espanya, Alemanya, el Regne Unit, França i Itàlia, a totes les ciutats on la companyia turca d’entrega ultraràpida tingui presència. Getir, que va adquirir la seva principal competidora Gorillas a finals de l’any passat, és operativa a Barcelona, València, Saragossa, Màlaga, Sevilla i Madrid. En total, segons càlculs que ofereixen les dues companyies en un comunicat, tres milions d’usuaris de Just Eat a Espanya tindran accés a aquesta nova funcionalitat.

«Com a pioners en l’entrega ultraràpida de la compra, volem que els nostres clients aprofitin al màxim el seu temps: aquesta associació amb un dels principals ‘marketplaces’ d’entrega de menjar a domicili és una solució perfecta per a les dues parts», apunta el responsable de Getir a Espanya i Portugal, Hunab Moreno. «A partir d’ara, els usuaris espanyols de Just Eat també podran estalviar temps rebent en minuts els nostres 2.000 articles d’ús diari, incloent-hi la nostra varietat de productes locals, i, alhora, Getir es beneficiarà de l’accés a la gran base de consumidors de Just Eat i reforçarà el seu model ultraconvenient a les ciutats on operem», completa.

Notícies relacionades

Per la banda de Just Eat, el seu director general a Espanya, Patrik Bergareche, assegura que Getir és la millor opció que han trobat per portar més lluny la seva irrupció al negoci de l’entrega de la compra a casa en minuts. «Incloure a la nostra plataforma les referències de Getir ens permet continuar reforçant la nostra oferta d’alimentació, que actualment inclou més de 1.500 establiments i mercats municipals a Espanya», assenyala el directiu. «Hem sigut pioners en l’entrega de ‘delivery’ i, ara que el nostre objectiu és seguir el camí amb el servei de la cistella de la compra, Getir, com a pioner en l’entrega ultraràpida, ajudarà a millorar la nostra oferta i el servei als clients», conclou.

En qualsevol cas, l’acord arriba en un moment molt delicat per al sector. Sense anar més lluny, la mateixa Getir va anunciar que acomiadaria el 15% de la seva plantilla a escala global al maig; Glovo la retallarà un 6,5% els pròxims mesos, segons ha anunciat aquesta mateixa setmana, i la seva propietària, Delivery Hero, farà el mateix amb el 4% dels seus treballadors.

Temes:

Empreses